Τοπικά

Φθηνότερα έως 30% τα καύσιμα στο Βόλο

Η μείωση περίπου 30% στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και η νέα παράταση στη διάθεσή του έως τις 30 Μαΐου, δίνει τη δυνατότητα στους Βολιώτες να «φουλάρουν» τις δεξαμενές τους για τον επόμενο χειμώνα. Σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης τιμών καυσίμων της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, η μέση λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στο 0,786 ευρώ το λίτρο, όταν πέρσι, τελευταία μέρα διάθεσής του στις 30 Απριλίου ήταν στο 1,117 ευρώ/λίτρο.
Μεγάλη μείωση παρουσιάζουν οι τιμές υγρών καυσίμων αυτή την περίοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω της «βουτιάς» της διεθνούς τιμής του «μαύρου χρυσού».

Το πετρέλαιο θέρμανσης παρουσιάζει, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, μείωση 29,6%, αφού η μέση λιανική τιμή του στις 12 Μαΐου ήταν 0,786 ευρώ το λίτρο, όταν πέρσι στις 30 Απριλίου, τελευταία μέρα διάθεσής του, η τιμή ήταν στο 1,117 ευρώ το λίτρο, μειωμένη κατά 0,331 ευρώ φέτος.
Κατά 23,3% μειώθηκε και η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου 2020 η μέση λιανική τιμή ήταν στο 1,093 ευρώ ανά λίτρο, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία η τιμή κυμαινόταν στο 1,425 ευρώ ανά λίτρο, που σημαίνει ότι μειώθηκε κατά 0,332 ευρώ ανά λίτρο.
Μειωμένη εμφανίζεται και η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κατά 20,2%, με τη μέση λιανική τιμή φέτος στις 12 Μαΐου να είναι στο 1,325 ευρώ ανά λίτρο και την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία στο 1,660 ευρώ/λίτρο, μειωμένη κατά 0,335 ευρώ το λίτρο.

Στην αμόλυβδη βενζίνη 100 οκτανίων η μέση λιανική τιμή έπεσε κατά 0,235 ευρώ ανά λίτρο, μείωση 12,6%. Φέτος στις 12 Μαΐου η τιμή ήταν 1,625 ευρώ/λίτρο, ενώ πέρσι στις 12 Μαΐου ήταν 1,860 ευρώ/λίτρο.
Τέλος στην άτυπη λίστα ακολουθεί το υγραέριο κίνησης με μείωση 16,7%. Συγκεκριμένα η μέση λιανική τιμή του υγραερίου κίνησης στις 12 Μαΐου 2020 ήταν 0,710 ευρώ, όταν στις 12 Μαΐου 2019 η τιμή κυμαινόταν στο 0,852 ευρώ, εμφανίζοντας μείωση της τάξης του 0,142 ευρώ.

Παράταση στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Τη δυνατότητα να συνεχίσουν οι Βολιώτες να γεμίζουν τις δεξαμενές τους με πετρέλαιο θέρμανσης για τον επόμενο χειμώνα, δίνει η νέα παράταση στη διάθεσή του έως τις 30 Μαΐου.
«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνεται παράταση έως τις 30 Μαΐου για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Επομένως δίνεται η δυνατότητα και σε όσους θα μπορούν να ταξιδέψουν από νομό σε νομό μετά τις 18 Μαΐου, πηγαίνοντας σε εξοχικές κατοικίες ή στα σπίτια τους στα χωριά, να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης για την επόμενη χρονιά» ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου.
Όσον αφορά στην κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Μαγνησίας μετά την άρση των περιορισμών και το άνοιγμα της εμπορικής αγοράς, η ίδια σημείωσε πως δειλά-δειλά δείχνει να ισορροπεί η κατάσταση.

«Σε καμία περίπτωση, όμως δεν μπορεί να καλυφθούν οι χαμένες μέρες από το δίμηνο της καραντίνας και του lockdown, όπου υπήρξε μείωση 80% στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Πάντως φαίνεται πως δειλά-δειλά η κίνηση στα βενζινάδικα αυξάνεται» τόνισε η κ. Βάσω Κοντοχρήστου.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας, οι τιμές στα υγρά καύσιμα έχουν πέσει 30 λεπτά μεσοσταθμικά σε σχέση με τις τιμές προ κορωνοϊού, αποτέλεσμα της υπεράντλησης καυσίμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται και τη μηδενική ζήτηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το