Τοπικά

Φθινοπωρινή «βουτιά» στην κατανάλωση – Εορταστικές πρωτοβουλίες τόνωσης της αγοράς από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Το πιο άσχημο φθινόπωρο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ήταν το φετινό για τους εμπόρους που είδαν την κατανάλωση να σημειώνει μεγάλη βουτιά λόγω της υπερφορολόγησης και των άλλων αυξημένων υποχρεώσεων των νοικοκυριών.
Άρα η εμπορική αγορά οδεύει προς τα Χριστούγεννα με «πετσοκομμένα τα φτερά της» και με τη μικρή ελπίδα της ανάτασης της κατανάλωσης από τα χρήματα των δώρων, του κοινωνικού μερίσματος και των αναδρομικών που θα βρεθούν στις τσέπες των καταναλωτών.
Είναι όμως αυτό αρκετό; Πάντως ο Εμπορικός Σύλλογος θα αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες και αυτή την περίοδο μέσα από τις δωροεπιταγές και άλλες δράσεις, ώστε να τονωθεί η κατανάλωση στα τοπικά καταστήματα, τα οποία βέβαια ήδη έχουνε στολιστεί με τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

Διανύοντας ήδη τον Δεκέμβριο ποια είναι η κατανάλωση; «Μέχρι στιγμής κατανάλωση δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε όλο το 2018» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος στον 9,86 και την εκπομπή «Θεσσαλία παντού» και πρόσθεσε πως «ήδη περάσαμε ένα τρίμηνο, το φθινόπωρο, που ήταν «φωτιά», που η κατανάλωση ήταν πολύ χαμηλή και οι αγοραστικές δυνατότητες του κοινού περιορισμένες. Ήταν το χειρότερο φθινόπωρο μέσα στην κρίση. Μιλάμε για καταστάσεις που δεν τις είχαμε δει και βιώσει. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στις μεγαλύτερες πόλεις οι έμποροι έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Εμείς λίγο με τον τουρισμό το καλοκαίρι, λίγο με τον Δεκέμβριο που ο Βόλος είναι πρώτος προορισμός, κάπως αντέχουμε, αν και υπάρχει ένα όριο, το οποίο δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε».
Ερωτηθείς κατά πόσο το κοινωνικό μέρισμα μπορεί να ωφελήσει την αγορά απάντησε πως «τα χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα και τα άλλα επιδόματα ενδεχομένως να φανούν και να τονώσουν λίγο την αγορά για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Εξάλλου μην ξεχνάμε πως τα νοικοκυριά επιδιώκουν να καλύψουν άλλες ανάγκες, όπως να πληρώσουν τη ΔΕΗ, το πετρέλαιο θέρμανσης, να αγοράσουν τρόφιμα και όχι να κάνουν αγορές. Ειδικά φέτος που το πετρέλαιο θέρμανσης είναι πολύ ακριβότερο από πέρυσι, τα νοικοκυριά πιέζονται ακόμη περισσότερο».

Παρά τη δύσκολη κατάσταση οι έμποροι προσπαθούν να αναδείξουν το θέμα της ανταποδοτικότητας στην τοπική κοινωνία. «Ως νέα διοίκηση στέλνουμε το μήνυμα στους καταναλωτές ότι τα χρήματα που διαθέτουν για αγορές θα πρέπει να μένουν στον τόπο μας. Και γι’ αυτό δίνουμε κίνητρα στον καταναλωτή να ψωνίζει από τα βολιώτικα μαγαζιά. Όσοι κάνουν αγορές από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου από τα τοπικά καταστήματα με την απόδειξη που λαμβάνουν, θα μπορούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση των 40 δωροεπιταγών αξίας 50 ευρώ η καθεμιά. Και αν φέτος είναι 40 οι δωροεπιταγές, του χρόνου θα είναι 100. Μάλιστα οι έμποροι ανταποκρίθηκαν με μεγάλη θέρμη στη δράση αυτή που χρηματοδοτείται από τα ίδια τα μέλη» δήλωσε ο κ. Οντόπουλος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πέντε σκυλιά θανατώθηκαν με φόλες στο Αγιονέρι Ελασσόνας καταγγέλλουν κτηνοτρόφοι της περιοχής

Την εξόντωση πέντε σκύλων από κτηνοτρόφους με φόλες στο Αγιονέρι Ελασσόνας καταγγέλλουν στο Ράδιο Ελασσόνα…

5 Απριλίου 2024

Άστραψε

«Άστραψε και βρόντηξε» αναγνώστης της «Θ» σχετικά με όσα ακούγονται για τους αστυνομικούς και τη…

5 Απριλίου 2024

Παραιτείται ο Απόστολος Καλογιάννης: “Να ανοίξει νέος δρόμος, με νέους ανθρώπους” – Τί είπε για την διάδοχη κατάσταση (βίντεο)

Εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησαν οι «ζυμώσεις» στην δημοτική παράταξη, «Συμπαράταξη Λαρισαίων» στην οποία επικεφαλής…

5 Απριλίου 2024

«Ανάσα»

«Ανάσα» αποτελεί για τους αγρότες όλης της χώρας η απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ, για…

5 Απριλίου 2024

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρ. Φεραίου

Σε όλο τον κόσμο, το δικαίωμα στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων απειλείται ολοένα και περισσότερο. Το…

5 Απριλίου 2024

Oμαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για εργαζόμενους και ανέργους στο Βελεστίνο

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ πρόκειται να…

5 Απριλίου 2024