Οικονομία

FT: Ετσι σχεδίαζε την επιστροφή στη δραχμή η Αριστερή Πλατφόρμα

draxmi

Το «σχέδιο Β’» που φαίνεται ότι προετοίμαζε η Αριστερή Πλατφόρμα για την επιστροφή στη δραχμή περιγράφει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times.
«Σύλληψη του κεντρικού τραπεζίτη. Άδειασμα του θησαυροφυλακίου της. Αίτημα στη Μόσχα για βοήθεια. Αυτά είναι τα στοιχεία ενός συγκαλυμμένου σχεδίου επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή από μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει στην εισαγωγή του το άρθρο.
«Στις 14 Ιουλίου συζήτησαν στο ξενοδοχείο Oscar σε μία κακόφημη κεντρική περιοχή της Αθήνας, μετά από μία ευρωπαϊκή σύνοδο κουρφής που έδειξε την Ελλάδα σκλαβωμένη στους δανειστές της, αφήνοντας πολλούς εντός του κόμματος απογοητευμένους και μελαγχολικούς», προσθέτει.
«Τα σχέδια ήρθαν στο φως μέσω συνεντέυξεων που παραχώρησαν συμμετέχοντες στη συνάντηση αυτή, καθώς επίσης και από Έλληνες αξιωματούχους και δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι και ενημερώνονταν για τις συνομιλίες. Έδιναν μία αίσθηση χάους και παρασκηνιακά σχεδίαζαν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνει, πριν ακόμη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συμφωνήσει στο πακέτο των 86 δισ. ευρώ στην Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου. Με αυτή τη συμφωνία να χρειάζεται ακόμη τελειοποίηση, (τα μελη της Πλατφόρμας) αποτελούν υπενθύμιση της αφοσίωσης μίας μερίδας του κόμματος του κ.Τσίπρα για επιστροφή της χώρας στη δραχμή και αύξηση του κρατικού ελέγχου της οικονομίας», συνεχίζει το δημοσίευμα.
Οι FT υπογραμμίζουν ότι «επικεφαλής αυτής της ομάδας είναι ο πρώην υπουργός Ενέργειας και ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έχει συσπειρώσει τη διαφοροποιημένη ομάδα των ακραίων αριστερών, που αποτελούνται από οπαδούς του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες μέχρι παλαιοκομμουνιστές. Τελικά, απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση στον ανασχηματισμό, μετά την καταψήφιση του πακέτου των μέτρων».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το