Κατηγορίες: Ελλάδα

Φρουρούμενοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι τρεις ληστές της Χερσονήσου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παραμένουν νοσηλευόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου οι τρεις τραυματίες ληστές, οι οποίοι το βράδυ της Παρασκευής εισέβαλαν με τα καλάσνικοφ στο κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου Creta Maris στην Χερσόνησο.

Μετά από ανταλλαγή πυρών με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους εγκλώβισαν κατά την έξοδο τους από το λόμπι του ξενοδοχείου, οι τρεις κουκουλοφόροι έπεσαν αιμόφυρτοι. Ένας 29χρονος από τα Ζωνιανά, δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ο 29χρονος συνεργός του, ο οποίος επίσης κατάγεται από την περιοχή του Μυλοποτάμου. Ο τρίτος ληστής, ένας 33χρονος Αρμένιος, έχει τραυματιστεί στο χέρι. Και οι τρεις έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής είναι ασύλληπτα. Οι τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, χτύπησαν με την λαβή του όπλου τον υπάλληλο του κοσμηματοπωλείου και αφού γέμισαν δύο σακίδια με κοσμήματα, κατευθύνθηκαν προς την έξοδο. Εκεί όμως ήδη τους περίμεναν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν καλυφθεί περιμετρικά της κεντρικής εισόδου του ξενοδοχείου, καλώντας τους ληστές να παραδοθούν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες προσπάθησαν να καλυφθούν πίσω τις κολόνες της κεντρικής εισόδου και άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος των αστυνομικών. Ακολούθησε καταιγισμός πυρών. Επικράτησε πανδαιμόνιο με εκατοντάδες ξένους και Έλληνες επισκέπτες να τρέχουν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν με την βοήθεια του προσωπικού του ξενοδοχείου.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στο Έθνος ότι πολλοί έτρεξαν προς την θάλασσα, άλλοι κλειδώθηκαν στα δωμάτια τους και πολλοί οδηγήθηκαν στις υπόγειες αίθουσες του ξενοδοχείου ώστε να είναι ασφαλείς. Στο ξενοδοχείο βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εργασίες διεθνούς καρδιολογικού συνεδρίου με την συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών αλλά και στο χώρο της ντίσκο γινόταν παιδικό παρτι για την λήξη της σχολικής χρονιάς. Η επιχείρηση-θρίλερ τερματίστηκε με τον τραυματισμό των τριών ενόπλων.

Στους τρεις ληστές αποδίδονται συνολικά επτά ένοπλες ληστείες, δύο απόπειρες ληστειών και έξι κλοπές αυτοκινήτων. Η οικονομική ζημία από την δράση της συμμορίας εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ανάμεσα στις περιπτώσεις που αποδίδονται στην δράση τους είναι και τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης. Με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται στον αγώνα κυπέλλου ΟΦΗ-Ξάνθης, οι ληστές επιχείρησαν να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο, όμως ο ιδιοκτήτης πρόλαβε να ενεργοποιήσει τα προστατευτικά ρολά. Οι δράστες παρά το γεγονός ότι είχαν ειδοποιηθεί οι αστυνομικές δυνάμεις, προχώρησαν σε τρεις ένοπλες ληστείες σε λιγότερο από μία ώρα.

Όπως αποκαλύφθηκε η κλοπή ενός αυτοκινήτου την περασμένη Τετάρτη έθεσε σε συναγερμό τις διωκτικές Αρχές, οι οποίες εκτίμησαν ότι θα ακολουθήσει και νέα ληστεία μέσα στο επόμενο 48χρονο. Ήξεραν ότι στόχος θα είναι και πάλι κοσμηματοπωλείο, δεν ήξεραν όμως το ακριβές στίγμα. Συγκέντρωσαν όλα τα δεδομένα, έκαναν τους υπολογισμούς τους για τους πιθανούς στόχους και κατέστρωσαν ένα συνολικότερο σχεδιασμό σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές, οι οποίες «σφύζουν» από κοσμηματοπωλεία.

Από την Πέμπτη το απόγευμα ομάδες ειδικών δυνάμεων είχαν «στηθεί» με διακριτικότητα σε κομβικά σημεία των προαναφερόμενων περιοχών ώστε ανά πάσα στιγμή να επέμβουν σε άμεσο χρόνο.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τραγωδία στην Ιταλία: Σκοτώθηκε ο Έλληνας TikToker, Tzane

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ιταλία με έναν Έλληνα TikToker, με το όνομα Tzane ο οποίος σκοτώθηκε,…

13 Μαρτίου 2024

Στο Ναύπλιο καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Στεφανοβικείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου Στεφανοβικείου στο…

13 Μαρτίου 2024

Σάρωσε τον Ηρακλή Κοζάνης με 71-31 ο Ολυμπιακός

Χάρμα ιδέσθαι ήταν η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον…

13 Μαρτίου 2024

ΠΑΕ Βόλος: Θα προσφύγουμε στο CAS

Η ΠΑΕ Βόλος με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS)…

13 Μαρτίου 2024

Βόλος:Κυκλοφορούσε με 62 ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων…

13 Μαρτίου 2024

Βόλος: Είχε καταδικαστεί για κλοπή και συνελήφθη

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μία 42χρονη γυναίκα,…

13 Μαρτίου 2024