Κόσμος

Φρικιαστική καταγγελία στις ΗΠΑ: «Έντομα έφαγαν ζωντανό κρατούμενο» σε φυλακή, ενώ περίμενε να δικαστεί!

Ένας άνδρας στη Τζόρτζια των ΗΠΑ φέρεται να πέθανε αφού τον έφαγαν ζωντανό (!) έντομα και κοριοί σε φυλακή της Ατλάντα, όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειάς του.

Ο LaShawn Thompson, 35 ετών, συνελήφθη για απλή σωματική βλάβη στην Ατλάντα στις 12 Ιουνίου του περασμένου έτους και δεν είχε ακόμη καταδικαστεί, σύμφωνα με την αστυνομία. Τοποθετήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα της φυλακής της κομητείας Φούλτον, αφού οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Τρεις μήνες αργότερα ανακαλύφθηκε νεκρός σε ένα βρώμικο κελί στις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση του Michael D. Harper, δικηγόρου της οικογένειάς του. Ο κ. Harper δήλωσε στη Dailymail: «Ζητάμε τη διενέργεια ποινικής έρευνας για τον θάνατο του κ. Thompson. Ζητάμε επίσης να κλείσει η φυλακή. Αυτά τα κελιά είναι φρικτά και δεν είναι κατάλληλα για ζώα. Ο κ. Thompson δεν είχε καν καταδικαστεί – κρατούνταν μέχρι την ημέρα της δίκης του».

Ο κ. Harper δήλωσε προηγουμένως στο Atlanta News First ότι ήταν ένας από τους πιο «απάνθρωπους» θανάτους που είχε συναντήσει ποτέ.

«Η σκηνή ήταν τόσο φρικτή που η υπάλληλος κράτησης είπε ότι δεν θα του έκανε καν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση όταν τον βρήκε», είπε.

Η οικογένεια του άτυχου κρατούμενου δήλωσε ότι είχε αποκτήσει ανοιχτά ιατρικά αρχεία που αποδείκνυαν ότι τα γραφεία κράτησης και το ιατρικό προσωπικό της φυλακής παρατήρησαν ότι η κατάσταση του κ. Thompson επιδεινωνόταν, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. δικηγόρο, η έκθεση από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Φούλτον ανέφερε ότι δεν υπήρχαν σημάδια τραύματος και ο θάνατός του καταγράφηκε ως «απροσδιόριστος». Ωστόσο, η έκθεση σημείωνε μια «σοβαρή προσβολή από κοριούς».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το