Τοπικά

Φρίκη στον Βόλο: 71χρονος έσερνε τον σκύλο του δεμένο στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου

Ένοχο για κακοποίηση ζώου συντροφιάς έκρινε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείου έναν 71χρονο Βολιώτη που έσερνε με το αυτοκίνητό του τον σκύλου του. Στον 71χρονο που έσερνε τον σκύλο ράτσας «Ακίτα» επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή.
Τον περασμένο Αύγουστο ο 71χρονος φέρεται να είχε δέσει το ζώο στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του με σκοπό να το μεταφέρει σε κτήμα για να το θάψει.

Ο 71χρονος υποστήριξε ότι το ζώο ήταν νεκρό πριν το δέσει στον προφυλακτήρα. Ειδικότερα, είπε στο δικαστήριο πως ο σκύλος είχε προβλήματα υγείας και πως τον είχε πάει στη Γορίτσα για βόλτα, όπου τον άφησε ελεύθερο για λίγο. Στη συνέχεια, όπως είπε, τον έχασε και όταν τον αναζήτησε, τον βρήκε πεσμένο στο έδαφος νεκρό.
Ο άνδρας ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν μπορούσε να σηκώσει το ζώο για να το μεταφέρει στον χώρο αποσκευών καθώς ήταν βαρύ και ζύγισε περίπου 60 κιλά. Έτσι, έδεσε το ζώο από τον λαιμό για να το σύρει μέχρι να φτάσει σε κτήμα ιδιοκτησίας του και να το θάψει.  Το περιστατικό είχε δει τότε πολίτης που προχώρησε σε καταγγελία στις Αρχές και ακολούθησε η σύλληψη του 71χρονου.

Ο 71χρονος, στην απολογία του χθες, ισχυρίστηκε πως δεν ευθύνεται αυτός για τον θάνατο του σκύλου καθώς είχε ήδη πεθάνει.
Την ενοχή του και την επιβολή ποινής 15 μηνών ζήτησε ο εισαγγελίας αλλά η έδρα του δικαστηρίου τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το