Κόσμος

Φρίκη στο Μεξικό: Ομαδικός τάφος με πάνω από 600 πτώματα

Τον μεγαλύτερο ομαδικό τάφο στην ιστορία του μεξικανικού εγκλήματος εντόπισαν οι τοπικές αρχές στην περιοχή Σαν Πέδρο, κοντά στην πόλη Τορεόν. Σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση, στον τεράστιο αυτόν τάφο υπάρχουν περισσότερα από 600 πτώματα, τα οποία προέρχονται από τη δράση εγκληματικών ομάδων.

Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, στον τάφο ενδέχεται να υπάρχουν διαφόρων εθνικοτήτων πτώματα, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν εξαφανιστεί πολλοί τουρίστες. Στο σύνολό τους, οι εξαφανισμένοι είναι πάνω από 2.000, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να υπάρχει και άλλος ομαδικός τάφος στην ίδια περιοχή.

Στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί και άλλοι ομαδικοί τάφοι στην επικράτεια του Μεξικού. Το 2012, βρέθηκαν τουλάχιστον 340 πτώματα κοντά στην πόλη Ντουράνγκο. Το 2011, εντοπίστηκαν 193 άτομα σε έξι τάφους από τη συμμορία Λος Ζέτας, στη Λα Λόγια του Σαν Φερνάντο. Επίσης, αίσθηση είχε προκαλέσει η εξαφάνιση 43 μαθητών από την πόλη Ιγκουάλα.

Η δράση των εγκληματικών οργανώσεων στο Μεξικό συνεχίζεται, παρ’ ότι η κυβέρνηση του Νέτο έχει εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον τους. Πρόσφατα, τα καρτέλ ξεκίνησαν επιθέσεις και σε στρατιωτικές μονάδες, σκοτώντας έξι στρατιώτες σε ενέδρα στην επαρχία της Σιναλόα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το