Κόσμος

Φρίκη στη Μοσούλη: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με 100 σορούς

Δεν έχουν τέλος οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για τη δράση των τζιχαντιστών στο Ιράκ, με τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας να ανακοινώνουν σήμερα ότι ανακάλυψαν ομαδικό τάφο που περιείχε 100 σορούς αμάχων που είχαν αποκεφαλιστεί από τους αιμοδιψείς μαχητές νότια της Μοσούλης.

«Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακάλυψε έναν ομαδικό τάφο δυτικά του Χαμάμ αλ Άλιλ, σε μια σχολή γεωπονίας», ανέφερε η ιρακινή αστυνομία σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η μικτή επιχειρησιακή διοίκηση, η οποία επιβλέπει τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ, ανέφερε ότι «οι ιρακινές δυνάμεις ανακάλυψαν (…) 100 πτώματα αμάχων με κομμένα κεφάλια» στη σχολή και ότι ομάδες ειδικών αναμένεται να μεταβούν στον τόπο του ευρήματος για να διεξαγάγουν έρευνα.
Οι ιρακινές δυνάμεις δίνουν συχνά, όταν ανακαλύπτουν ομαδικούς τάφους, μια πρώτη εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων που περιέχουν πριν ολοκληρωθεί η εκταφή.
Αφού μπήκαν στη Μοσούλη από τα ανατολικά, οι ιρακινές δυνάμεις κινούνται από νότο σήμερα, και ανέκτησαν την πόλη Χαμάμ αλ Άλιλ.
Άνοιξαν έτσι τον δρόμο προς το νότιο τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται το διεθνές αεροδρόμιο και μια τεράστια στρατιωτική βάση, που είχε εγκαταλειφθεί τον Ιούνιο του 2014, όταν το ΙΚ είχε καταλάβει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το