Τοπικά

«Φρένο» στα έργα του Πανεπιστημίου – Σταμάτησε η ανέγερση κτιρίου για Ηλεκτρολόγους “Θ”

πανεπιστήμιο

Απάντηση στις ευθύνες που επέρριψε προχθές ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός σε φορείς για την μη απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ έδωσε χθες η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τονίζοντας πως «οι καθυστερήσεις, οι οποίες παρατηρούνται σε ορισμένα έργα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οφείλονται σε παράγοντες που δεν αφορούν στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου».
Μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούνται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τέσσερα έργα που αφορούν στην ανέγερση κτιρίων και υποδομών, εκ των οποίων τα δύο αφορούν στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πεδίον Άρεως και το δεύτερο στην ανακαίνιση του Ματσάγγου. Τα άλλα δύο κτίρια είναι της Βιοχημείας στη Λάρισα και του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.
Ο πρύτανης κ. Γιώργος Πετράκος ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο κτίριο στο Πεδίον Άρεως το οποίο ξεκίνησε να ανεγείρεται το 2013, αλλά από την περασμένη άνοιξη οι εργασίες έχουν σταματήσει λόγω οικονομικής δυσκολίας του εργολάβου. Εμείς ζητήσαμε από την Περιφέρεια να δώσει προκαταβολή στον εργολάβο για να ξεκινήσει ξανά, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.
Το υπό ανέγερση κτίριο στο Πεδίον Άρεως έχει προϋπολογισμό 5.200.000 ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν απορροφηθεί περίπου 2.000.000 ευρώ.
Το δεύτερο έργο της ανακαίνισης Ματσάγγου, όπου θα στεγαστεί το Οικονομικό Τμήμα, έχει προϋπολογισμό 5.500.000 ευρώ και έχουν απορροφηθεί τα 2.200.000 ευρώ. Δηλαδή και τα δύο έργα έχουν κατασκευαστεί σε ένα ποσοστό 40-50% και τυπικά μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί, κάτι, όμως, πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον να γίνει.
Το Τμήμα Βιοχημείας με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ έχει απορροφήσει ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ το ΤΕΦΑΑ που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό, έχει απορροφήσει το 50% των πόρων.
ούν στο δρόμο από τη μία στιγμή στην άλλη».

Τι υποστηρίζει ο ΟΑΕΔ

Δηλώσεις για το θέμα έκανε χθες η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, η οποία σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, απάντησε πως θεωρεί πολύ περίεργο να έχει παραχωρηθεί δωρεάν το διαμέρισμα, καθώς δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο ο κανονισμός του ΟΕΚ. Ωστόσο η κ. Καραμεσίνη εμφανίστηκε προβληματισμένη για το ύψος του τιμήματος, εκτιμώντας ότι είναι υψηλό. «Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δοθεί ο χρόνος να εξεταστεί λεπτομερώς η υπόθεση, ώστε να αντιμετωπιστεί με τη μεγαλύτερη ευαισθησία το θέμα», κατέληξε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το