Τοπικά

«Φρέναρε» η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων

Τις τελευταίες ημέρες η εικόνα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους άλλαξε πάλι. Μικρότερη προσέλευση του κόσμου, μουδιασμένο το κλίμα και μεγάλη μείωση στην αγοραστική κίνηση. Η εμπορική αγορά κάνει ακόμη ένα πισωγύρισμα και οι επαγγελματίες απεύχονται τα χειρότερα που δεν είναι άλλα από το γενικό λουκέτο.
Τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν από την περασμένη Πέμπτη και στη Μαγνησία, διαφοροποίησαν την εικόνα. Η μισή αγορά που αποτελούν τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, λειτουργούν με το click inside και τα άλλα μισά με το click away. Η διαφορά τους είναι πως στην πρώτη περίπτωση ο πελάτης εισέρχεται στο κατάστημα και αγοράζει, ενώ στη δεύτερη περίπτωση προμηθεύεται την παραγγελία που έχει κάνει στην είσοδο.

«Από τις 18 Ιανουαρίου λειτουργούσαμε κανονικά, δεχόμασταν πελάτες στα καταστήματά μας, πάντα με περιορισμούς, και δεν ήταν απαραίτητο οι καταναλωτές να στείλουν από πριν κάποιο μήνυμα. Δυστυχώς, από την Πέμπτη γυρίσαμε πάλι σε μια προβληματική κατάσταση» λένε οι έμποροι, καθώς, όπως προσθέτουν, «αυτές οι μέθοδοι δεν βγάζουν κάποιο αποτέλεσμα».
Οι επιπτώσεις των νέων μέτρων είναι εμφανείς. η παρουσία των καταναλωτών στους εμπορικούς δρόμους έχει περιοριστεί και αυτό έχει αντίκτυπο στην κατανάλωση.
Πολύς κόσμος κατέβαινε στην αγορά τις προηγούμενες μέρες μόνο και μόνο για βόλτα, να δει κάποιο γνωστό, να ανταλλάξει μια κουβέντα. Και βέβαια ουκ ολίγοι προχωρούσαν και σε κάποιες προγραμματισμένες ή αυθόρμητες αγορές.

Από την Πέμπτη όλο αυτό το κλίμα άλλαξε. «Τις τελευταίες μέρες μπήκε ξανά φρένο στην αγοραστική κίνηση και οι λόγοι είναι πολλοί» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος και συμπλήρωσε πως «ο κόσμος δεν γνώριζε με ποιες μεθόδους θα λειτουργούν ξανά τα καταστήματα, μην ξεχνάμε άλλωστε πως πολλοί ποτέ δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν με το click away. Επίσης και η ψυχολογία έπεσε ξανά, μετά την αύξηση των κρουσμάτων. Παράλληλα πολλές ανάγκες που είχε ο κόσμος, καλύφθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ενώ δεν λειτουργεί η εστίαση, δεν γίνονται εκδηλώσεις, γάμοι, για να αυξάνονται οι ευρύτερες απαιτήσεις των καταναλωτών».

Μειωμένη κίνηση στους δρόμους
Συγχρόνως υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που μειώθηκε η κίνηση στην αγορά αλλά και στους κεντρικούς δρόμους. Και δεν είναι άλλος από τον κωδικό 6. Μέχρι πρότινος μια οικογένεια επέλεγε το κωδικό έξι και με το αυτοκίνητο κατέβαινε από διάφορες γειτονιές του πολεοδομικού συγκροτήματος στο κέντρο για να κάνει πεζή την βόλτα. ήταν ουσιαστικά η έξοδος από την κατάθλιψη του εγκλεισμού.
Αυτό πλέον δεν μπορεί να το κάνει, καθώς η μετακίνηση ε τον κωδικό έξι γίνεται υποχρεωτικά είτε με ποδήλατο είτε πεζή, οπότε πολλοί εγκαταλείπουν την ιδέα του αυτοκινήτου, αφού υπάρχει ο κίνδυνος ενός τσουχτερού προστίμου. Αυτό φάνηκε και προχθές Σάββατο, οπότε γύρω στη μία το μεσημέρι, η κίνηση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως Δημητριάδος, Ιάσονος, Ιωλκού, ήταν πολύ μειωμένη σε σχέση με τις αντίστοιχες προηγούμενες μέρες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το