Κόσμος

Φραγκίσκος: «Απάνθρωπες τρομοκρατικές ενέργειες»

πάπας

Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε σήμερα τις «απάνθρωπες τρομοκρατικές ενέργειες» που διαπράχθηκαν σε τρεις χώρες αυτήν την εβδομάδα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως προσεύχεται οι βίαιοι εξτρεμιστές να προσηλυτιστούν στην ειρήνη.

«Θα ήθελα να προσευχηθώ μαζί σας για τα θύματα των απάνθρωπων τρομοκρατικών ενεργειών οι οποίες διαπράχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αυστραλία, στο Πακιστάν και στην Υεμένη», είπε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σε χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν μετά το τέλος της γενικής ακρόασης στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Είθε ο Θεός να καλωσορίσει τους νεκρούς στην γαλήνη Του, να ανακουφίσει τις οικογένειες και να προσηλυτίσει τις καρδιές των βίαιων ανθρώπων, οι οποίοι δεν σταματούν ούτε μπροστά σε παιδιά», είπε ο Φραγκίσκος καλώντας το συγκεντρωμένο πλήθος να προσευχηθεί μαζί του σιωπηλά για τα θύματα.

Μέλη του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν σκότωσαν 132 μαθητές και εννιά μέλη του προσωπικού σε ένα σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ χθες.

Στο Σίδνεϊ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ο απαγωγέας Μαν Χαρόν Μονίς, όταν η αστυνομία έκανε έφοδο σε ένα καφέ και απελευθέρωσε τους ομήρους που κρατούσε υπό την απειλή όπλου επί 16 ώρες.

Ενώ στη Ραντάα, στην κεντρική Υεμένη, τουλάχιστον 25 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 παιδιά, σκοτώθηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το