Τοπικά

«Φουσκωμένοι λογαριασμοί ύδρευσης στην Αργαλαστή

 

Απόφαση για επαναχρέωση των λογαριασμών ύδρευσης του β’ εξαμήνου 2020 σε 63 κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Αργαλαστής, έλαβε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Η επαναχρέωση θα γίνει με τη χαμηλότερη χρέωση των 0,50 ευρώ ανά κυβικό μέτρο νερού μετά από ενστάσεις των καταναλωτών για υπέρογκους λογαριασμούς.
Τους τελευταίους τρεις μήνες ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δέχθηκε δεκάδες ενστάσεις από καταναλωτές ύδρευσης της Δ.Ε. Αργαλαστής κατά των λογαριασμών που εκδόθηκαν για το β’ εξάμηνο 2020, με ζητούμενο τον επανέλεγχο των υδρομέτρων τους και διόρθωση των μετρήσεων, λόγω καταγραφής και χρέωσης υπέρογκων καταναλώσεων που δεν συγκρίνονται με τη μέση κατανάλωση προηγούμενων περιόδων της τελευταίας δεκαετίας.
Σύμφωνα με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, «από τις τελευταίες μετρήσεις των υδρομέτρων της Δ.Ε. Αργαλαστής, μετά από επανέλεγχο που έγινε από τον υδραυλικό του Δήμου, αποδεικνύεται ότι δεν χρήζουν διορθώσεων διότι είναι ορθές και οι καταναλώσεις που καταγράφονται είναι υπαρκτές, με τη λειτουργία των ρολογιών να μην έχει κανένα πρόβλημα. Ως εκ τούτου οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση για το κάθε ένα υδρόμετρο των ενισταμένων οφειλετών δεν είχε καταγραφεί σωστά τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να χρεώνονται για λιγότερα κυβικά μέτρα από τα πραγματικά καταναλωθέντα και να φαίνονται στο παρόν συσσωρευμένα χωρίς αυτά να ανταποκρίνονται στο τελευταίο μόνο εξάμηνο».
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πλήθος των κυβικών μέτρων, που χρεώνονται οι ενιστάμενοι στον λογαριασμό του Β’ Εξαμήνου 2020, να αυξάνει κατά πολύ το τελικό ποσό πληρωμής εξαιτίας της κλιμάκωσης χρέωσης των κ.μ., ήτοι 0,50 € έως 50 κ.μ., 0,70 € από 51 έως 100 κ.μ., 1,00 € από 101 έως 200, 1,50 € από 201 έως 300 κ.μ. και από 301 και πάνω 1,85 € χωρίς αυτό να είναι δίκαιο και να τους φέρνει σε δύσκολη θέση ως προς την εντός μηνός αποπληρωμή του.
Τελικά, όπως προαναφέρθηκε, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση για επαναχρέωση των λογαριασμών Β’ Εξαμήνου 2020 Δ.Ε. Αργαλαστής με τη χαμηλότερη κλίμακα χρέωσης, δηλαδή με 0,50 € / κ.μ. για το σύνολο των κυβικών μέτρων που έχουν καταναλωθεί και χρεωθεί για τους 63 οφειλέτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το