Τοπικά

«Φούρνοι» οι σχολικές αίθουσες την τελευταία μέρα μαθημάτων – Αύριο οι έλεγχοι επίδοσης

Τελευταία μέρα μαθημάτων σήμερα στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της Μαγνησίας, καθώς αύριο θα δοθούν οι έλεγχοι επίδοσης, ενώ θα πραγματοποιηθούν και μικρές αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης που αποφοιτούν.
Βέβαια η σημερινή μέρα συνδυάζεται και με την έναρξη του καύσωνα, οπότε οι συνθήκες για τους φοιτούντες δυσκολεύουν πολύ. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι ανεμιστήρες στις αίθουσες . Μοναδικό όπλο είναι τα ανοικτά παράθυρα, εκτός και αν σε κάποια σχολεία υπάρχουν και κλιματιστικά, οπότε γίνεται ένα συνδυασμός.
Πάντως η ζέστη ήταν έντονη από χθες στα σχολεία, ιδίως εκείνα που έχουν μέτωπο με τον ήλιο.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα ανέφερε διευθυντής δημοτικού: «Οι αίθουσες θυμίζουν «φούρνους» λόγω της ζέστης, αφού δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ούτε οι ανεμιστήρες ούτε τα κλιματιστικά. Μάλιστα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να φορούν και τις μάσκες που σημαίνει πως τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Τρέχει ο ιδρώτας από τα μέτωπα των παιδιών και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν εύκολα τη διδασκαλία».
Μια ακόμη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μια χρονιά πολύ ιδιαίτερη, καθώς λόγω της πανδημίας, το 1/3 των μαθημάτων πραγματοποιήθηκαν μέσω της τηλεκπαίδευσης.
Ενδεικτικά τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά έκλεισαν την πρώτη φορά για τηλεκπαίδευση στα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα και τη δεύτερη φορά από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και το Πάσχα.

«Δεδομένων των συνθηκών τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα» τόνισε ο διευθυντής του 5ου δημοτικού Βόλου κ. Απόστολος Ατσιάς και πρόσθεσε πως «νομίζω ότι η εκπαίδευση ανταποκρίθηκε στις έκτακτες αυτές καταστάσεις. Δηλαδή τα μαθήματα έστω και με τηλεκπαίδευση σε ένα κομμάτι της σχολικής χρονιάς έγιναν, ενώ δεν χάθηκαν διδακτικές ώρες ούτε ακόμη και στη χιονόπτωση. Επίσης παρατάθηκε ο χρόνος της διδασκαλίας ακόμη δύο εβδομάδες που και αυτό βοήθησε πολύ».
Μάλιστα πρόσθεσε πως ενώ άλλες χρονιές τέτοια περίοδο, λίγο πριν τη λήξη των μαθημάτων, επικρατούσε ένας αναβρασμός, για το πότε επιτέλους, θα τελειώσουν τα μαθήματα, φέτος βλέπουμε μια ηρεμία, μια διάθεση των μαθητών να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο σχολείο για να χαρούν την κοινωνικοποίηση που στερήθηκαν λόγω της καραντίνας και της τηλεκπαίδευσης».
Οι διδασκαλίες στα σχολεία θα συνεχιστούν μέχρι και σήμερα, ενώ αύριο Παρασκευή θα δοθούν οι έλεγχοι επίδοσης στους γονείς.
Λόγω των υγειονομικών μέτρων στα σχολεία οι καθιερωμένες μεγάλες αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια δεν θα πραγματοποιηθούν.
Ωστόσο και πάλι κάποιες μικρές γιορτές για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης που αποφοιτούν επίσης θα διεξαχθούν.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Βόλου κ. Γιώργος Πούλιος επισήμανε πως «μια ιδιαίτερη και απαιτητική χρονιά οδηγείται στο τέλος της. Σήμερα Πέμπτη θα είναι η τελευταία μέρα μαθημάτων, καθώς την Παρασκευή θα δοθούν οι έλεγχοι επίδοσης στους μαθητές, ενώ ετοιμάζουμε μόνο για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης και μια μικρή γιορτή, όπου θα τους δώσουμε και αναμνηστικά, ενόψει της αποφοίτησής τους. Μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και να μπορούσαμε να διοργανώσουμε μια μεγάλη εκδήλωση, όπως στα χρόνια προ πανδημίας, αλλά τώρα το πρωτόκολλο επιβάλλει πολύ πιο περιορισμένες δράσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το