Τοπικά

Φόβος και τρόμος τα αδέσποτα στο Αργιλοχώρι Αλμυρού

 

Ο φόβος και ο τρόμος των λιγοστών μόνιμων κατοίκων του χωριού, αλλά και των επισκεπτών έχουν γίνει στο Αργιλοχώρι του Αλμυρού τα αδέσποτα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τουλάχιστον τρία περιστατικά με επιθέσεις και τραυματισμούς πολιτών καταγράφηκαν το Πάσχα, ενώ σε μία περίπτωση έχει κατατεθεί και μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Κάτοικοι του χωριού απέστειλαν στον Δήμο Αλμυρού επιστολή ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους. Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού καταγγέλλει ότι «αδέσποτα μεταφέρονται στην χωματερή όπου εκεί αναζητούν τροφή».

Το πρώτο περιστατικό αφορά την επίθεση αδέσποτου σε γυναίκα, η οποία στην προσπάθειά της να προστατέψει τα παιδιά της από ενδεχόμενο δάγκωμα, έπεσε κάτω με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι της, ενώ δέχτηκε και δαγκωματιά. Στη συνέχεια, μετέβη σε ιδιωτική κλινική στη Λάρισα προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.
Τις ημέρες του Πάσχα στο Αργιλοχώρι καταγράφηκαν δυο ακόμη επιθέσεις αδέσποτων σε ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη χορήγηση του απαραίτητου αντιτετανικού ορού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Αργιλοχώρι υπάρχει αγέλη από έξι μεγαλόσωμα σκυλιά, καθώς και 16 κουτάβια.
Όπως προαναφέρθηκε, κάτοικοι του χωριού απέστειλαν επιστολή στον Δήμο Αλμυρού, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος με τα αδέσποτα.
Στην επιστολή τους οι κάτοικοι μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Κατά την περίοδο του τελευταίου μηνός έχει παρατηρηθεί η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αδέσποτων σκύλων στο χωριό μας, οι οποίοι εμφανίζουν άκρως επιθετική συμπεριφορά προς ημάς και άλλους κατοίκους.
Επειδή, πλέον της ύπαρξης αυτών των αδέσποτων σκυλιών έχει διαμορφωθεί μια επικίνδυνη κατάσταση, η οποία ελλοχεύει σε καθημερινή βάση κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία ημών και κυρίως των τέκνων μας, σας καλούμε όπως εντός των επόμενων ημερών και στο πλαίσιο των ανατεθειμένων σε εσάς καθηκόντων, όπως προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, προκειμένου να λυθεί το αναγόμενο στο πεδίο ευθύνης σας ζήτημα. Αλλιώς σας δηλώνουμε ότι θα απευθυνθούμε αρμοδίως για τον καταλογισμό ευθυνών στα κατά νόμο αρμόδια πρόσωπα. Φρονούμε ότι παρέλκει εκτενής ανάλυσης περί του ότι άπαντες επιφυλασσόμαστε πάντως νόμιμου δικαιώματός μας».

Καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού
Στην ανακοίνωση – καταγγελία ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Παρακολουθώντας τα Δελτία Τύπου του Δήμου ως προς τη διαχείριση προγράμματος αδέσποτων ζώων επαρχίας Αλμυρού, και ως μέλη της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης των αδέσποτων και ως μέλη των εθελοντών του Φιλοζωικού Συλλόγου, θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Οι προθέσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Εκίζογλου για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπήρξαν αξιόλογες και θετικές. Στην πορεία όμως η απόφαση της πενταμελούς που θεωρείται αμετάκλητη ως προς τη σίτιση των αδέσποτων με τη συνεργασία εθελοντών του Φιλοζωικού, ακυρώθηκε από τον δήμαρχο, ο οποίος καταλήγει να ταΐζει με τρεις ταΐστρες, με δυο υπαλλήλους και χωρίς εθελοντές τα περίπου 2.000 αδέσποτα σκυλιά του Αλμυρού. Αυτό είναι πασιφανές πως είναι αδύνατο.
Για τα χωριά ούτε λόγος για μέριμνα ως προς τα σκελετωμένα αδέσποτα που τα κατακλύζουν. Οι στειρώσεις είναι ελάχιστες από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή έως και σήμερα, και αυτές πραγματοποιούνται από πολίτες που είναι φιλικοί προς τα ζώα που προφανώς οι ίδιοι σιτίζουν. Διαλογέας για περισυλλογή δεν υπάρχει οπότε ορισμένα ζώα που απομακρύνονται με οχήματα του Δήμου, μεταφέρονται στη χωματερή εν μέσω σωρείας σκουπιδιών αναζητώντας τροφή. Αυτή είναι η αλήθεια της πραγματικότητας που πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το