Τοπικά

Φωτοβολταϊκό πάρκο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου θα κατασκευάσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Γάλακτος ΕΒΟΛ Γενική Συνέλευση των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου όπου έγινε ενημέρωση επί των θεμάτων που απασχολούν τον Συνεταιρισμό και λήφθηκαν αποφάσεις επ’ αυτών.
Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος ενημέρωσε την Γενική Συνέλευση για την καλή πορεία που είχε ο Συνεταιρισμός το 2017, όπου τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά με αύξηση τζίρου(18 εκ.ευρώ) αύξηση του όγκου πωλήσεων και των κερδών.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 500KW συνολικού κόστους 600.000€ επωφελούμενη των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με συμψηφισμό της ιδίας κατανάλωσης ρεύματος.

Η επένδυση θα κατασκευασθεί στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, θα είναι επιδοτούμενη σε ποσοστό 50%, το δε υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί εξ’ιδίων κεφαλαίων του Συνεταιρισμού και χωρίς δανεισμό. Η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου από σήμερα και θα έχει αποσβεστεί εντός διετίας.
Επίσης έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ.Νικήτα Πρίντζο ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή και εμφιάλωση γάλακτος χρονικής διάρκειας 18 ημερών. Το γάλα αυτό είναι ένα νέο προϊόν, το οποίο θα καλύψει τις αγορές σχεδόν όλης της Ελληνικής Επικράτειας, ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το