Πολιτισμός

Φωτογραφικός διαγωνισμός για μαθητές από 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα
«Μέτωπο Εκφοβισμός». Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου. Εμφανίζεται με διάφορες μορφές, όπως αυτές του λεκτικού εκφοβισμού, του κοινωνικού εκφοβισμού, του σωματικού εκφοβισμού, του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyberbullying).
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού στις 21 Μαρτίου (Σάββατο), οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε ομαδική έκθεση στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας – Βόλου, στις 23 Μαρτίου.

Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό καλούνται να υποβάλουν μέχρι 3 φωτογραφίες, ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, οι οποίες να απεικονίζουν το προαναφερθέν θέμα. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και ελεύθερη σε όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά φωτογραφικά αρχεία μορφής .jpg με τίτλο του αρχείου να σχηματίζεται από το ονοματεπώνυμό τους και τον τίτλο της φωτογραφίας σε λατινικούς χαρακτήρες. Οι φωτογραφίες να έχουν μέγεθος τουλάχιστον 2480Χ3508 pixels σε αρχείο .jpg. Τις φωτογραφίες θα κρίνει τριμελής επιτροπή καθηγητών του σχολείου. Οι τρεις φωτογραφίες που θα λάβουν την υψηλότερη βαθμολογία θα βραβευτούν σε ειδική τελετή τη μέρα των εκδηλώσεων στον ίδιο χώρο.
Συμμετοχή έως 20 Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2421085929, Πλαβός Ελευθέριος, email: [email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το