Πολιτισμός

Φωτογραφικό ταξίδι στη Λετονία

Ο φωτογραφικός χειμώνας συνεχίζεται στο καφέ 4 Εποχές και θα μας ταξιδέψει ξανά στον βορρά της Ευρώπης, αυτή τη φορά στην κεντρική βαλτική χώρα, τη Λετονία.

Πρόκειται για ένα ταξίδι διαφορετικό, σε τόπο και σε χρόνο, στο σήμερα και στο χθες, ένα ταξίδι με χρώμα και με φαντασία, ένα ταξίδι που ακολουθεί την εξέλιξη της κουλτούρας στην Ευρώπη από τον μεσαίωνα μέχρι σήμερα, θα απολαύσουν, όσοι διαλέξουν να βρεθούν στη φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη), τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 21.00.

Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Στο ταξίδι αυτό θα δούμε την πρωτεύουσα Ρίγα, με τον μέγιστο αρχιτεκτονικό της πλούτο, τα κτήρια της παλιάς πόλης που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα, τα καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά και μπαρόκ κτήρια, το δημαρχείο, το κτήριο του συνδικάτου των μαυροκέφαλων, τους θεόρατους ναούς, τους δρόμους της νεότερης πόλης με τα αρτ νουβώ και αρτ ντεκώ αρχοντικά της, το πάρκο στο κέντρο της πόλης, τα πολύβουα και πεντακάθαρα στενάκια, τα ζεστά και μυρωδάτα καφέ, τα ευωδιαστά εστιατόρια. Θα κάνουμε στάση στον πύργο της Τουράιντα, αμυντικό κάστρο των καθολικών απέναντι στους ιππότες του τάγματος της Λιβόνια. Θα δούμε το παραλιακό θέρετρο της Γιουρμάλα με τα πάμπολλα αρχοντικά της και θα κλείσουμε με το παλάτι Ρουντάλε, θερινή κατοικία του Δούκα της Κουρλάνδης. Το πέρασμα στη μεσαιωνική χώρα θα μας ενθουσιάσει και ταυτόχρονα θα μας εντυπωσιάσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το