Πολιτισμός

Φωτογραφικό ταξίδι μνήμης στη Νορμανδία

Ένα ταξίδι διαφορετικό, ένα ταξίδι στο χθες και στο σήμερα, ένα ταξίδι μνήμης, ένα ταξίδι με χρώμα και με φαντασία, ένα ταξίδι στη δυναμική και πάντα ακμάζουσα Νορμανδία, θα απολαύσουν όσοι διαλέξουν να βρεθούν στη φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη), τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στις 21:00.
Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.
Ο φωτογραφικός χειμώνας στο καφέ 4 Εποχές θα μας φέρει στη Βόρεια Γαλλία και θα μας ταξιδέψει στη Νορμανδία, την περιοχή που βρέχεται από τη Μάγχη, διαρρέεται από τον Σηκουάνα, στολίζεται από μικρές όμορφες πόλεις, θεοποιείται εικαστικά από το μοναδικό κάστρο-μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ και δοξάζεται από τα πεδία των μαχών και τις παραλίες της απόβασης του 1944.

Στο ταξίδι αυτό, φθάνοντας στο Παρίσι, θα ακολουθήσουμε βορειοδυτική πορεία, ακολουθώντας τον ποταμό Σηκουάνα, θα φθάσουμε και θα δούμε την πρωτεύουσα Ρουέν, πόλη που μαρτύρησε η Ιωάννα της Λωραίνης, την όμορφη Ονφλέρ, τη ζωντανή Τρουβίλ και την αρχοντική Ντωβίλ. Ο δρόμος θα μας φέρει στην πρωτεύουσα της Κάτω Νορμανδίας Καέν με το κάστρο και τον καθεδρικό της ναό. Στη συνέχεια ο δρόμος θα μας φέρει στις παραλίες της απόβασης του 2ου Παγκοσμίου Γκόουλντ και Ομάχα, για να γνωρίσουμε τα μέρη που φιλοξενούν το αίμα και τα οστά χιλιάδων αγωνιστών της ελευθερίας, αγωνιστών του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η επόμενη στάση είναι στο σύμβολο της Βόρειας Γαλλίας, στο μοναδικό κάστρο – μοναστήρι του Μον Σαιντ Μισέλ, που το χωρίζει από την ξηρά η πλημμυρίδα και το ενώνει η άμπωτις. Η συνέχεια ανήκει στη Βρεττάνη (που θα δούμε στην επόμενη προβολή), μέχρι να ξαναγυρίσουμε στο Μον Σαιντ Μισέλ και να το δούμε με περισσότερο νερό και στις παραλίες της νίκης, όπου θα επισκεφτούμε τα νεκροταφεία και θα δούμε σκηνές από την απόβαση.
Σε όλα απεικονίζεται το παρελθόν και η μακραίωνη ιστορία μιας περιοχής που πάντα έδειχνε την αρχοντιά της, την αξιοπρέπειά της. Η όψη αυτή θα μας ενθουσιάσει και ταυτόχρονα θα μας εντυπωσιάσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το