Πολιτισμός

Φωτογραφικό αρχείο για τη Μύκονο της δεκαετίας του ’90 μέσα από το βλέμμα του Βολιώτη Δημ. Προκοπίου

Ο Δημήτρης Προκοπίου παρουσιάζει στα Υστέρνια της Τήνου τη φωτογραφική σειρά «Summers of Mad Love», σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Αργιανά. Τα καλοκαίρια από το 1993 μέχρι και το 1996, ο Προκοπίου εργάζεται στο Mad Club της Μυκόνου. Παράλληλα, με την προσωπική του μηχανή τσέπης kodak απαθανατίζει στιγμές, φίλους, έρωτες, παρέες, θαμώνες, ενώ ενίοτε χρησιμοποιεί και αναλογική SLR practica. Έτσι, ο Προκοπίου συγκροτεί ένα σπάνιο εθνογραφικό αρχείο για τη Μύκονο των ’90s, για τα καλοκαίρια που πέρασαν, το ξέφρενο clubbing στο Mad, τις φιλίες με τον ιδιοκτήτη του θρυλικού κλαμπ Νικηφόρο Βουράκη και τον dj Paskal. Ένα εθνογραφικό αρχείο για τη φιλία, τον έρωτα, για αυτούς που έμειναν πίσω και για εκείνους που έφυγαν πρόωρα, αλλά και πολλά άλλα. Ένα αναλογικό φωτογραφικό αρχείο για τη Μύκονο της δεκαετίας του ’90 μέσα από το βλέμμα του Δημήτρη Προκοπίου.
Η φωτογραφική σειρά «Summers of Mad Love» παρουσιάζεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Έμψυχο μάρμαρο/Beseelter Marmor/Living Marble» και του Isternia Tinos/ ZIG ZAG Festival 2021, σε επιμέλεια των Ελίνας Δάλλα, Γιώργου Γεωργακόπουλου και Φωτεινής Καπίρη.

Ο Δημήτρης Προκοπίου γεννήθηκε το 1972 στον Βόλο, με ρίζες από το Πήλιο, την Κρήτη και την Κύπρο. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και φωτογραφία στον φωτογραφικό κύκλο του Π. Ριβέλλη. Σήμερα είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά στο γνωστικό πεδίο «Τουρισμός και Περιβάλλον» και διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ ασχολείται παράλληλα με τη φωτογραφία και είναι και μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Έχει ζήσει και εργαστεί κατά διαστήματα στη Ρόδο, τη Μύκονο και τη Σάμο ως σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και διαφύλαξης του περιβάλλοντος, σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ζωή του στην Αθήνα και το Αιγαίο, καθώς και τα ταξίδια του σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, έχουν προσφέρει τα ερεθίσματα για τη φωτογραφική καταγραφή τόπων και ανθρώπων, που έχει παρουσιάσει σε πολυάριθμες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οργάνωση: Cheapart. Χορηγός: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Το Isternia Tinos / ZIG ZAG Festival 2021 έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου. Διάρκεια 19-25/7. Υποστήριξη: Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.

Δωρεά επισκευής εκθεσιακού χώρου: PICAR, φορέας υποστήριξης: Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, συντονισμός: APART, χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών: Golden Star Ferries, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, χορηγός με την Mπύρα Μάμος και το Νερό Ιόλη, χορηγός πρωινού: Αβγά Βλαχάκης, χορηγός σύνδεσης διαδικτύου: Vodafone, χορηγός επικοινωνίας: Athens Voice.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το