Πολιτισμός

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο νησί του Παπαδιαμάντη μέσα από λεύκωμα

Ο φορέας πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος πρόθυμα αποδέχθηκε την πρόταση του καπετάν Γιάννη Παρίση, προέδρου του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, προκειμένου να συνδιοργανώσουν μια ακόμη σημαντική εκδήλωση. Εξάλλου βασική αναφορά και προτροπή του προέδρου της «Μαγνήτων Κιβωτού», μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου αποτελεί η συνεργασία με όλους τους φορείς. Στη διοργάνωση συμμετέχει και ο Δήμος Σκιάθου.
Από τις αρχές του περασμένου φθινοπώρου κυκλοφόρησε το λεύκωμα «Φωτομνήμες που μας ταξιδεύουν…», που εξέδωσε το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου και περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό φωτογραφικό αφιέρωμα στο νησί του Παπαδιαμάντη.
Το καλαίσθητο λεύκωμα, το οποίο επιμελήθηκε η γραφίστρια Άννα Ταχτσή από τη Σκιάθο, αποτελείται από 296 σελίδες, έχει σκληρόδετο εξώφυλλο, ενώ τυπώθηκε στη «Νίκη Εκδοτική». Αποτελεί δε «έργο ζωής» του καπετάν – Γιάννη Παρίση, που είχε την αρχική σκέψη, συγκέντρωσε όλες τις φωτογραφίες και αναζήτησε και τους χορηγούς του, τους αδερφούς Δερβένη, του «Skiathos Palace».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30,
στη μεγάλη αίθουσα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του κτιρίου «Ματσάγγου», 28ης Οκτωβρίου 78, 2ος όροφος, στον Βόλο, και θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα.
Η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου, ιστορικός-αρχειονόμος, θα κάνει την πρώτη παρουσίαση, για να ακολουθήσει ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Νίκος Βατόπουλος.
Ο Γιάννης Φαφούτης, φωτογράφος – ερευνητής από τη Βόρεια Εύβοια, ετοίμασε μια πολύ ενδιαφέρουσα ολιγόλεπτη προβολή ψηφιακής απεικόνισης, από το υλικό του λευκώματος, και θα τη διανθίσει με τον εξαιρετικό του λόγο.
Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του προέδρου Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου Γιάννη Θ. Παρίση, για να γίνει το κλείσιμο της εκδήλωσης από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το