Πολιτισμός

Φωτογραφική βραδιά αφιερωμένη στο Λάος από τον Παύλο Καρανίκο

Πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Καφέ 4 Εποχές το φωτογραφικό ταξίδι στο Λάος με παρουσιαστή τον κ. Παύλο Καρανίκο, μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου.
Η φωτογραφική βραδιά ήταν αφιερωμένη σε μια χώρα πράσινη ως προς τη φύση της, κόκκινη ως προς την ιδεολογία της και κίτρινη ως προς τη θρησκεία της. Μια χώρα με καταπράσινη φύση, που διακόπτεται μόνο από το κόκκινο χρώμα των ποταμών και των στεγών, το χρυσό χρώμα των παγόδων, το γκρι των δρόμων και την πολυχρωμία των ανθρώπων.

Ένα ταξίδι διαφορετικό, ένα ταξίδι, κυρίως, στο χθες, αλλά και στο σήμερα, ένα ταξίδι μνήμης και θαυμασμού, ένα ταξίδι ύμνο στη φύση με μικρή ανθρώπινη παρέμβαση, ένα ταξίδι με χρώμα και φινέτσα, ένα ταξίδι στο ήρεμο, ήσυχο, ήπια ζωντανό και πάντα θρησκευόμενο Λάος, απόλαυσαν όλοι όσοι βρέθηκαν προχθές στην παρουσίαση.
Ο κ. Παύλος Καρανίκος ανέφερε ότι του αρέσει να ταξιδεύει και τις εμπειρίες του από κάθε ταξίδι θέλει να τις μοιράζεται με τον κόσμο του Βόλου. «Οι φωτογραφικές βραδιές άρχισαν τα τελευταία 6 χρόνια περίπου, δείχνοντας μέσω των φωτογραφιών κάθε χρόνο 7-8 ταξίδια που έχω κάνει, ώστε να βλέπουν και να παρακολουθούν κυρίως αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν, αλλά δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα» σημείωσε ο κ. Παύλος Καρανίκος.

Προχθές σειρά είχε το Λάος, μία χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία, που συνορεύει με το Βιετνάμ, την Καμπότζη, την Ταϊλάνδη και την Κίνα. «Μια χώρα μεγαλύτερη σε έκταση από την Ελλάδα, καταπράσινη, με τη φύση της να είναι αρκετά παρθένα και μια χώρα αρκετά «μπασμένη» στη θρησκευτική προσέγγιση, με τους κατοίκους να είναι Βουδιστές. Από την άλλη πλευρά είναι μία από τις πέντε τελευταίες κομουνιστικές χώρες που έχουν μείνει στον κόσμο» πρόσθεσε το μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου.

Ο ίδιος ανέφερε πως έχει επισκεφτεί τη συγκεκριμένη χώρα δύο φορές και οι φωτογραφίες που παρουσίασε προέρχονται και από τα δύο ταξίδια του, το 2007 και το 2015.
«Τη μεγαλύτερη εντύπωση στο ταξίδι αυτό προκάλεσε η ηρεμία του κόσμου, η οποία ίσως να προέρχεται από τη θρησκευτική προσέγγιση που έχουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας» επισήμανε για να προσθέσει: «Οι άνθρωποι που κατοικούν στο Λάος, παλεύουν καθημερινά για να επιβιώσουν, για το μεροκάματο, τρέχουν όλη μέρα να βγάλουν τα προς το ζην».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το