Τοπικά

Φώτης Σερέτης: Kατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση το νερό στο Βόλο

Στοιχεία για την υγειονομική κατάσταση στη Θεσσαλία, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης δικτύων μετά τις πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel, έδωσε κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.

45 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 λοιμώξεις αναπνευστικού

Ο κ. Σερέτης ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 1.236 προσελεύσεις στα επείγοντα των κέντρων υγείας της Θεσσαλίας και διαπιστώθηκε πως 45 άτομα είχαν γαστρεντερίτιδα και 101 λοίμωξη αναπνευστικού. Επιπλέον, εντοπίστηκε ένα κρούσμα σαλμονέλας, που συνδέεται με τις πλημμύρες, ενώ δεν έχει καταγραφεί συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας. Σε ότι αφορά τις λοιμώξεις αναπνευστικού, αυτές ενδεχομένως συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Ακόμη ο κ. Σερέτης τόνισε πως πέντε κρούσματα γαστρεντερίτδας και επτά κρούσματα λοίμωξης αναπνευστικού χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ πρόσθεσε πως εξετάζονται δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης από πληγείσα περιοχή στη Λάρισα. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως έχουν γίνει 568 εμβολιασμοί για τέτανο, ενώ αύριο ξεκινούν εμβολιασμοί σε παιδιά για ηπατίτιδα τύπου Α.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ μίλησε και για την υδροδότηση στην περιοχή του Βόλου, αναφέροντας πως το νερό που παρέχεται, πλέον, από τη ΔΕΥΑΜ Βόλου, είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, πόση, μαγείρεμα και άλλες οικιακές χρήσεις, ωστόσο συστήνεται να αποφεύγεται η πόση του από υπερτασικούς και ανθρώπους που ακολουθούν δίαιτα φτωχώ σε αλάτι. Απο την άλλη, το νερό είναι ακατάλληλο για πόση σε Πορταριά, Ιωλκό και Μακρινίτσα καθώς και στους οικισμούς Χανίων και Δράκειας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το