Τοπικά

Φώτης Λαμπρινίδης: Πλειοψηφική συμμαχία που θα δώσει την προοπτική μιας διαφορετικής κυβέρνησης

“Στην Αθήνα το Σάββατο δεν μαζευτήκαμε σε μια τυπική διαδικασία. Αποφασίσαμε, σε κλίμα ομοφωνίας, να γίνουμε το κέντρο μιας πλειοψηφικής συμμαχίας, που θα αντιπαλέψουμε ασυμβίβαστα αυτήν την κατάσταση, δίνοντας προοπτική μιας διαφορετικής κυβέρνησης στις δύσκολες για την κοινωνία μέρες που έρχονται» αναφέρει σε δήλωσή του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία” Φώτης Λαμπρινίδης.
Σε δήλωσή του σημειώνει:

Βάσει ενός νόμου του 1977 “περί πρακτικών διαφθοράς “,η αμερικανική δικαιοσύνη επιβάλλει πρόστιμα ύψους 345 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Novartis,κυρίως για πρακτικές στην Ελλάδα. Η εταιρεία αποδέχεται την κατηγορία, επί λέξει, για “την τιμωρία πληρωμών σε ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους “. Παραδέχεται δηλαδή, ότι την περίοδο των σκληρών μνημονίων, διέφθειρε γιατρούς, υγειονομικές υπηρεσίες και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Στην Ελλάδα σήμερα, η κυβέρνηση της Δεξιάς πανηγυρίζει ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή κυβερνητικών, πχ ενός Γεωργιάδη της εποχής. Και τα συστημικά (και όχι διαπλεκόμενα ΜΜΕ),αναπαράγουν τις αρλούμπες και θολώνουν τα νερά.
Αυτή λοιπόν είναι η δεξιά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στις μέρες μας: αυτόν τον φιλελεύθερο στα λόγια και κομπιναδόρικο καπιταλισμό του πλιάτσικου και της αρπαχτής από τους λίγους σε βάρος των πολλών που ψάχνουν ελπίδα και αξιοπρέπεια”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το