Τοπικά

Φωτίου από τη Λάρισα: 11 εκατομμύρια ευρώ για την ομαλή ένταξη των Ρομά

Το σχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει τη δημιουργία Πολυκέντρων σε ολόκληρη τη χώρα, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την ομαλή ένταξη των Ρομά στην ελληνική κοινωνία, παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Θεανώ Φωτίου από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε στην 2η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ».

Η κ. Φωτίου τόνισε πως «είναι χρέος μας να πείσουμε τις τοπικές κοινωνίες πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ειρηνικής συνύπαρξης. Οι μεν πρέπει να ανοίξουν τις καρδιές τους και οι δε να σταματήσουν τις παραβατικές συμπεριφορές». Όπως σημείωσε η ίδια, «ήρθα στη Λάρισα για να ακούσω όλες τις αντιπροσωπείες των Ρομά που βρίσκονται στην πόλη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης».

Η αναπληρώτρια υπουργός στην ομιλία της έθεσε ως πρωταρχικό ζήτημα, αυτό της εκπαίδευσης των μικρών Ρομά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «από τη θέση της πολιτείας οφείλουμε να πείσουμε τους γονείς πως ο δρόμος του μέλλοντος για τα παιδιά τους, περνάει μέσα από τα σχολεία».

«Στην χώρα μας, δυστυχώς, έχει δημιουργηθεί ένα πλαίσιο απαξίωσης και γκετοποίησης των Ρομά, με ευθύνη και των δυο πλευρών, κάτι που οφείλουμε να σταματήσουμε. Η απάντηση σε αυτό το πρόβλημα είναι η πρόταση μας για δημιουργία Πολυκέντρων, τα οποία αφορούν σύγχρονους οικισμούς Ρομά, προσβάσιμους σε όλους, με σύγχρονες υποδομές υγιεινής, χώρους διδασκαλίας και υπηρεσίες υγείας», τόνισε η κ. Φωτίου.
Τις εργασίες παρακολούθησαν οι βουλευτές κκ. Παπαδόπουλος και Μπαργιώτας, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Καραλαριώτου και μέλη της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ρομά από ολόκληρη την Ελλάδα.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το