Ελλάδα

«Φωτιές» άναψε η δήλωση Στουρνάρα περί εισβολής στο Νομισματοκοπείο

stournaras-giannis-8-708

«Φωτιές» άναψαν οι δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος σε χτεσινή συνέντευξή του μίλησε για κάποιους που ήθελαν να «εισβάλλουν» στο Νομισματοκοπείο.
Σε μια έμμεση επιβεβαίωση των λεγομένων του Διοικητή της ΤτΕ, κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε νωρίτερα ότι κάποιοι «ονειρεύτηκαν» μια τέτοια εισβολή αλλά πλέον «δεν είναι εδώ». Παρόλα αυτά, απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω, αναφέροντας ότι για το ζήτημα θα τοποθετηθεί ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας.
Νωρίτερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε περάσει στην… αντεπίθεση, διερωτώμενος ποιοί ήταν αυτοί οι «πληροφοριοδότες» του κ. Στουρνάρα, που τον είχαν ενημερώσει για «εισβολή» στο Νομισματοκοπείο.
«…Και γιατί οι συγκεκριμένοι πληροφοριοδότες του κ. Διοικητή αλλά και ο ίδιος έκριναν σκόπιμο να μην πληροφορήσουν επ’ αυτού τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση» γράφει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του κ. Βαρουφάκη, και συνεχίζει: «Εκτός αν εννοεί, οπότε τον προκαλώ να το δηλώσει δημοσίως, ότι τα σχέδια αυτά εκπονήθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών, τον Πρωθυπουργό και/ή το λοιπό οικονομικό επιτελείο».
Έντονα είχε αντιδράσει το πρωί της Τετάρτης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που έκανε λόγο για «εξωφρενικές τοποθετήσεις» μέσω των οποίων ο διοικητής της ΤτΕ ουσιαστικά «αναγνωρίζει ότι λειτουργούσε ως παράκεντρο και ως αντιδημοκρατική παραεξουσία».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το