Ελλάδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κάηκαν σπίτια, κινδύνευσαν άνθρωποι – Σκληρή μάχη τη νύχτα σε 3 πύρινα μέτωπα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με δεδομένο ότι τα εναέρια μέσα δεν μπορούν πλέον να επιχειρήσουν στην φωτιά που κατακαίει την Βαρυμπόμπη από το μεσημέρι. Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη με αποτέλεσμα εκτός από τους κατοίκους της περιοχής, να εκκενωθούν, οι Θρακομακεδόνες, οι Αδάμες και το Ολυμπιακό Χωριό.

Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη και η φωτιά έχει επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό που η υπηρεσία 112 ενεργοποιήθηκε ξανά, καλώντας όσους βρίσκονται σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά και Μεταμόρφωση Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού και να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Τεράστια καταστροφή
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τις ζημιές που έχουν προκληθεί, ωστόσο εκτός από τη μεγάλη έκταση δάσους που έγινε στάχτη, στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και περιουσίες πολιτών, ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές, με δεδομένο ότι έγιναν δεκάδες απεγκλωβισμοί.

Η πυρκαγιά έφτασε μέχρι την πλατεία της Βαρυμπόμπης. Στο συγκεκριμένο σημείο κατάφεραν να την αναχαιτίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά τα μέτωπα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα καθώς οι φλόγες πλησίασαν μέχρι το Ολυμπιακό χωριό και τους Θρακομακεδόνες., Οι πυροσβέστες δημιούργησαν “ζώνη” και εντός του στρατοπέδου του Τατοΐου για να εμποδίσουν τα μέτωπα να πλησιάσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι έχουν πληγεί από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, είτε κάηκαν τα σπίτια τους, είτε δεν έχουν πού να κοιμηθούν, δωρεάν φιλοξενία θα τους προσφέρουν οι ξενοδόχοι της Αττικής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα καταλύματα, καλώντας στη γραμμή 1135 του ΕΟΔΥ.

Ποιοι δρόμοι άνοιξαν
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της τροχαίας αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

1. Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της Λυκόβρυσης στο ρεύμα προς Λαμία

2. Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Αθήνα

3. Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της εξόδου για Καπανδρίτι στο ρεύμα προς Αθήνα.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το