Ελλάδα

Φωτιά στη Μόρια: Συνέλαβαν και έκτο εμπρηστή – Βίντεο «έκαψε» τους δράστες

Απέδωσε καρπούς η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και της ΕΥΠ για την εξιχνίαση του εμπρησμού του καταυλισμού της Μόριας. Εντύπωση προκαλεί ότι ανάμεσα στους δύο συλληφθέντες είναι δύο ανήλικοι Αφγανοί, που ήρθαν ασυνόδευτοι στην Ελλάδα.
Οι πέντε από τους συλληφθέντες εντοπίστηκαν στη Λέσβο και ο έκτος, ένας ανήλικος Αφγανός, στη δομή της Πιερίας, όπου είχε μεταφερθεί την επομένη του εμπρησμού. Στην κατοχή της Αστυνομίας περιήλθαν έπειτα από έρευνα βίντεο που απεικόνιζαν αρκετούς από τους εμπρηστές και τα οποία συνέλαβαν καθοριστικά στην εξέλιξη των ερευνών.

Οι συλληφθέντες φέρονται να αντιδρούσαν στα μέτρα για τον κορωνοϊό εντός του καταυλισμού και να ξεκίνησαν να βάζουν συντονισμένα φωτιές σε διάφορα σημεία του ΚΥΤ. Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το κατά πόσο οι νεαροί συλληφθέντες, ηλικίας από 16 έως 26 ετών, υποκινήθηκαν από μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, που προέτρεπαν μέσω social media σε ενέργειες κατά της λειτουργίας του καταυλισμού.

Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς στις ομάδες που έκαψαν τη Μόρια συμμετείχαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τουλάχιστον 15 άτομα.
Στο υλικό αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής στο ΚΥΤ της Μόριας που συνέβη στις 9 Σεπτεμβρίου. Οι φλόγες κατέκαψαν σχεδόν τα πάντα ενώ άνθρωποι έτρεχαν με κάθε τρόπο να σωθούν. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι τα άτομα που προκάλεσαν τις παράλληλες πυρκαγιές δεν ενδιαφέρονταν για το κατά πόσο μπορεί να πεθάνει κόσμος.
Στα βίντεο, που εξασφάλισε το ethnos.gr, αποτυπώνεται η προσπάθεια των πυροσβεστών να σβήσουν τις φλόγες που είχαν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το