Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – 20 μέτρα μακριά από τα σπίτια

XALKIDA

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή του Πισσώνα κοντά στην Χαλκίδα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Πισσώνας και Αφράτι.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και μεταφέρονται και άλλες από την κεντρική Ελλάδα, τη Λαμία, την Λειβαδιά την ‘Αμφισσα και το Καρπενήσι. Η πυρκαγιά μένεται ανεξέλεγκτη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Τελικά, για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε λίγο πριν από τις 16.00 να εκκενωθούν οι περιοχές Πισσώνας και Αφράτι.

Περίπου 20 μέτρα μακριά από τα σπίτια στο χωριό Αφράτη της Ευβοίας έφτασε η φωτιά με την πυροσβεστική να προχωρά σε εκκένωση σπιτιών.

Προληπτικά οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε άλλη περιοχή για να παραμείνουν ασφαλείς. Η φωτιά ανάμεσα στον Πίσσωνα και το χωριό Αφράτι μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Ψαθά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάσταση είναι κρίσιμη μιας και το κυρίως μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο και βρίσκεται κοντά στο χωριό Αφράτι σε απόσταση 600 μέτρων.

Στην περιοχή οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και οι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή και έχουν προκαλέσει τρόμο στους κατοίκους του χωριού Αφράτι.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ζώνη προστασίας, αλλά οι φλόγες είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ όλη την Κεντρική Ελλάδα, εθελοντές και οχήματα από το Δήμο Δισρφίων Μεσσαπίων, όπως και εναέρια μέσα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το