Τοπικά

Φωτεινή Κωστοπούλου: Καμπάνια συγκέντρωσης σχολικών ειδών

 

Το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη» συμμετέχοντας για πρώτη φορά στη δράση του εθελοντικού σωματείου «Ο Τοίχος της Καλοσύνης» από τη Δράμα, συμβάλλει στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για μαθητές όλων των ηλικιών και φοιτητές που βρίσκονται σε ανάγκη. Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης κ. Φωτεινή Κωστοπούλου μίλησε για την πρωτοβουλία που καθιστά την «Πλαστελίνη» έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα αγάπης που ξεκινά από τη Δράμα και φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η Βολιώτισσα βιβλιοπώλισσα δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί δεύτερη φορά, όταν οι υπεύθυνοι του δραμινού σωματείου επικοινώνησαν μαζί της και ζήτησαν τη συνδρομή της στη δράση «Από παιδί σε παιδί», που φέτος πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Έτσι, η «Πλαστελίνη» που λειτουργεί με επιτυχία στην πλατεία της Χιλιαδούς εδώ και 13 χρόνια, μαζί με το κατάστημα Public είναι οι δύο επιχειρήσεις στον Βόλο που θα συνεργαστούν με τον «Τοίχο της Καλοσύνης», ενώ συνολικά σε όλη την επικράτεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα λειτουργήσουν πενήντα σημεία συλλογής.
«Πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια του «Τοίχου της Καλοσύνης», που αγκαλιάζει περισσότερους από χίλιους μαθητές και φοιτητές σε όλη τη χώρα», είπε η κ. Κωστοπούλου, για την καμπάνια συγκέντρωσης σχολικών ειδών που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων. Τις προηγούμενες χρονιές, η δράση αφορούσε μαθητές από τη Δράμα, αλλά φέτος το εθελοντικό σωματείο αποφάσισε να την επεκτείνει σε όλη τη χώρα. Για την επιλογή των μαθητών και των φοιτητών, οι οποίοι θα παραλάβουν τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν, ο «Τοίχος της Καλοσύνης» συνεργάζεται με δεκάδες φορείς από δώδεκα πόλεις και πιο συγκεκριμένα τον Βόλο, τη Δράμα, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί, τα Ιωάννινα, τη Χίο, την Καλαμάτα, το Ρέθυμνο και τη Ρόδο. Στον κατάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα, συμπεριλαμβάνεται και το Ορφανοτροφείο Βόλου, ενώ οι υπόλοιπες δομές είναι η Κιβωτός του Κόσμου, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», οι πέντε Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού Δράμας, τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού Δράμας και Καβάλας, ο Σύλλογος Φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου «Νήμα Ζωής», το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σουφλίου, ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος», οι Κοινωνικές Δομές Δήμου Ρεθύμνης και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο.
«Πάνω απ’ όλα τα παιδιά», κατέστησε σαφές η κ. Κωστοπούλου, όταν κλήθηκε να μιλήσει για το κίνητρο της συμμετοχής της στη δράση «Από παιδί σε παιδί IV», ενώ έπειτα έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους τρόπους που οι συμπολίτες μας μπορούν να παραδώσουν τη δωρεά τους. «Εκτός από καινούργια σχολικά είδη, όπως είναι τετράδια, χάρακες, μολύβια και άλλα, θα παραλαμβάνουμε και μεταχειρισμένες τσάντες, υπό την προϋπόθεση να είναι σε καλή κατάσταση και να παραδίδονται καθαρές και φρεσκοπλυμένες», κατέληξε η δραστήρια επιχειρηματίας για τη συγκινητική πρωτοβουλία που υπόσχεται να χαρίσει απλόχερα παιδικά χαμόγελα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το