Τοπικά

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Αλμυρό

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε χθες τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Αλμυρό.  Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ανέφερε:
“Να συγχαρώ εγκάρδια τις τρεις υπέροχες ομάδες που προηγήθηκαν και μας γνώρισαν τα κάλαντα από τους τόπους καταγωγής τους με έναν τρόπο μοναδικό. Ήμασταν πολύ τυχεροί που σας είχαμε απόψε κοντά μας και πραγματικά δώσατε έναν πολύ όμορφο και ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωσή μας. Σε λίγο θα ακολουθήσει μια εξίσου ωραία παρουσίαση από το μουσικό σύνολο του Δημοτικού μας Ωδείου.

Σήμερα είναι μέρα γιορτής, σε λίγο θα φωταγωγήσουμε το δέντρο μας και τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης μας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Θα λάμψει η Πλατεία μας και οι κεντρικοί δρόμοι.
Θα γίνει η πόλη μας γιορτινή.
Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει -όπως και κάνει κάθε χρόνο- ο Δήμος Αλμυρού για να μας βάλει στο πνεύμα των ημερών που έρχονται, αλλά και το πιο εύκολο, θα τολμούσα να πω.

Το πιο δύσκολο είναι να καταφέρει να νιώσει ο καθένας μας το νόημα που περιέχουν όλες οι γιορτινές μέρες που έρχονται. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αγάπη και τη φροντίδα για τον διπλανό μας, για τον άνεργο, τον ανήμπορο, τον φτωχό, τον ηλικιωμένο. Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το πραγματικό φεγγοβόλημα της ψυχής που δεν μπορούν να το αντικαταστήσουν εκατομμύρια λαμπιόνια και φιέστες.

Στις μέρες και τους καιρούς που ζούμε, η πιο μεγάλη υπόθεση είναι να τα καταφέρουμε να παραμείνουμε άνθρωποι αφενός και να δρούμε συλλογικά αφετέρου, προκειμένου να στηρίζονται οι πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Είμαι σίγουρος πως οι Δημότες του Δήμου Αλμυρού θα έχουν και φέτος αυτή τη συμπεριφορά κι αυτή την ευαισθησία, όπως εξάλλου το έχουν αποδείξει πάρα πολλές φορές.
Γιατί όμορφος και σύγχρονος Δήμος δεν είναι μόνο αυτός που έχει τις πιο μεγάλες και πιο όμορφες πλατείες, δρόμους, γέφυρες και έργα υποδομής.
Είναι βέβαια και αυτό.

Κυρίως όμως όμορφος και σύγχρονος Δήμος, είναι αυτός που έχει όσο το δυνατό λιγότερους άνεργους, φτωχούς, κοινωνικά αποκλεισμένους, τοξικολογικά εξαρτημένους.
Έναν τέτοιο Δήμο ονειρευόμαστε και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να δημιουργήσουμε στα χρόνια που έρχονται.
Με τις σκέψεις αυτές, και αφού απευθύνω θερμά συγχαρητήρια στους αντιδήμαρχους του Δήμου μας αλλά κυρίως στους δημοτικούς υπαλλήλους που μόχθησαν για να φέρουν σε πέρας τη σημερινή γιορτή, θέλω ξανά να ευχηθώ Υγεία, Χαρά και Δύναμη σε όλον τον κόσμο, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ -ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το