Τοπικά

Φόρος τιμής στους ευεργέτες της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Βόλου

Απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους ευεργέτες αποτελεί η εκδήλωση της Διοικητικής Επιτροπής της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Βόλου-Κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή, που έχει αναγάγει σε ετήσιο θεσμό το μνημόσυνο που τελεί κάθε χρόνο.
Για τον σκοπό αυτόν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και μετά τη Λειτουργία, μνημόσυνο τιμής και προσευχής στους ευεργέτες, οι οποίοι από διάφορες θέσεις και σε διαφορετικές χρονολογικές περιόδους, έδωσαν μια ιδιαίτερη πολιτιστική αξία στη λειτουργία της. Προσωπικότητες, των Γραμμάτων και των Τεχνών, πανελλήνιας εμβέλειας, σφράγισαν, με την παρουσία τους και τη δράση τους, την υποδειγματική λειτουργία της Βιβλιοθήκης, αποτυπώνοντας και το δικό τους στίγμα. Εκτός από τον μεγάλο ευεργέτη και ιδρυτή της Δαμιανό Κυριαζή, ενδεικτικά αναφέρουμε πρόσωπα, όπως Αλέξανδρος Δελμούζος, Ευάγγελος Παπανούτσος, Νικόλαος Πανταζόπουλος, Αριστείδης Κυριακίδης, Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, Παύλος Μιχελής, Γεώργιος Σπέντσας, Διονύσιος Ζακυθηνός, Γεώργιος Ζώρας κ.ά., οι οποίοι, με τις σύντονες ενέργειές τους, έδωσαν ουσία και πολιτιστική αξία στη λειτουργία και ανάπτυξη της Βιβλιοθήκης. `

Ίδρυμα υψηλής πολιτιστικής παρουσίας και εστία γνώσης και πληροφόρησης αποτελεί για την πόλη μας και για την ευρύτερη περιοχή της η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου. Πολλοί συμπολίτες μας, με πνευματικά ενδιαφέροντα, βρίσκουν καταφύγιο στους φιλόξενους χώρους του Ιδρύματος, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κωνσταντά και Κ. Καρτάλη. Λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί μέχρι 2.30 μ.μ., καθώς και δύο απογεύματα, Τετάρτη και Πέμπτη 6.00 με 9.00 μ.μ. Μαθητές, φοιτητές, ιστορικοί ερευνητές και φιλαναγνώστες δέχονται καθημερινά τη θερμή και φιλόξενη εξυπηρέτηση στην αίθουσα του αναγνωστηρίου, ικανοποιώντας τις πνευματικές τους ανησυχίες. Τα 80.000 βιβλία της Βιβλιοθήκης, που καλύπτουν θέματα επιστημών, τεχνών, λογοτεχνίας (ελληνικής και παγκόσμιας), ιστορίας (τοπικής και παγκόσμιας), λαογραφίας κ.λπ. είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας. Λειτουργεί επίσης τμήμα δανειστικής βιβλιοθήκης, που παρουσιάζει μεγάλη κίνηση από φίλους του βιβλίου. Εντυπωσιακός ο αριθμός συμπολιτών μας που προσέρχονται καθημερινά στον χώρο της Βιβλιοθήκης να διαβάσουν ή να δανειστούν βιβλία.

Την προηγούμενη χρονιά προσήλθαν στη Βιβλιοθήκη για έρευνα και συγκέντρωση πληροφοριών 1.964 συμπολίτες μας διαφόρων ηλικιών και ειδικοτήτων. Η δε δανειστική βιβλιοθήκη διέθεσε στους φιλαναγνώστες 979 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιητικές συλλογές, ιστορικά κ.ά.). Η Διοικητική Επιτροπή διευρύνοντας τον κύκλο των δραστηριοτήτων της οργανώνει και πραγματοποιεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Διαθέτει επίσης την αίθουσα για εκδηλώσεις άλλων πολιτιστικών φορέων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συγκλονίζει θύμα του κυκλώματος trafficking: «Έκανα 50 ραντεβού την ημέρα για να στείλω συνολικά 100 ευρώ στην οικογένειά μου»

Ανατριχίλα προκαλούν τα όσα κατέθεσε θύμα human trafficking στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος…

6 Δεκεμβρίου 2023

Copernicus: Το 2023 είναι η πιο θερμή χρονιά στην Ιστορία – Ρεκόρ ζέστης για τον Νοέμβριο

Το 2023 θα είναι η χρονιά με τις υψηλότερες καταγεγραμμένες θερμοκρασίες στην ιστορία. Μάλιστα, ο…

6 Δεκεμβρίου 2023

Μοντέλο έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια «εναλλακτικής θεραπείας» για το στομάχι – Σοκαριστικό βίντεο

Τη σοκαριστική στιγμή που μια νεαρή γυναίκα τυλίγεται στις φλόγες κατά τη διάρκεια μιας «εναλλακτικής…

6 Δεκεμβρίου 2023

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Washington Post, μιας από τις εφημερίδες με το μεγαλύτερο κύρος στις Ηνωμένες…

6 Δεκεμβρίου 2023

Φρικτός θάνατος για 6χρονο – Τον κατακρεούργησαν τα σκυλιά φιλικής οικογένειας

Φρικτό θάνατο από τα σκυλιά φιλικής οικογένειας βρήκε ένας 6χρονος στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ. Η…

6 Δεκεμβρίου 2023

Μ. Θεμιστοκλέους σε Ζ. Μακρή: «Προκήρυξη θέσεων Διευθυντών ΕΣΥ στα ΚΥ Ζαγοράς, Σκιάθου, Σκοπέλου και στο ΠΙ Αλοννήσου»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, η οποία,…

6 Δεκεμβρίου 2023