Οικονομία

Φορολοταρία: Έρχονται μεγάλες ανατροπές με τα ποσά που θα μοιράζονται

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται από το υπουργείο Οικονομικών στη διαδικασία της φορολοταρίας που μέχρι σήμερα μοιράζει 1.000 ευρώ το μήνα σε 1.000 τυχερούς.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, η φορολοταρία μοιράζει ένα εκατ. ευρώ το μήνα και οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται γιατί τα ποσά που δίνονται είναι μικρά. Όπως τόνισε εξετάζεται μέσω της φορολοταρίας να δοθούν περισσότερα κίνητρα, ώστε να γίνεται και μεγαλύτερη συλλογή αποδείξεων, ειδικά για ορισμένα επαγγέλματα

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», με το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο αριθμός των τυχερών θα μειωθεί, αλλά τα ποσά που θα διεκδικούν θα φτάνουν τα 100.000 ευρώ, μπορεί και περισσότερα.
Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και το σενάριο να μπαίνουν μόνο πληρωμές από δραστηριότητες με υψηλή παραβατικότητα, όπως για παράδειγμα:

κομμωτήρια,
συνεργεία,
γυμναστήρια,
δαπάνες σε δικηγόρους και γιατρούς.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον όσοι επιθυμούν να κερδίσουν το μεγάλο έπαθλο, θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις από τις παραπάνω κατηγορίες επαγγελμάτων.

Επιπλέον, αναμένεται να βγαίνουν στη φορολοταρία, ακίνητα που έχουν κατασχεθεί από το υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα, είναι να ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετράει διπλά κάποιος περιορισμένος αριθμός αποδείξεων από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ενώ ένα άλλο σενάριο προβλέπει την έκπτωση από το εισόδημα (ποσοστό) πληρωμών σε κάποιες δραστηριότητες υψηλής φοροδιαφυγής.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το