Ροή

Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στον Ισημερινό – Τουλάχιστον 28 νεκροί

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Ισημερινό εξαιτίας του σεισμού 7,8 βαθμών ο οποίος έπληξε το δυτικό τμήμα της χώρας των Άνδεων, εν μέσω προειδοποιήσεων για σεισμικά κύματα, ή τσουνάμι, που αναμένεται να πλήξουν τις ακτές.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Χόρχε Γκλας οι αρχές κηρύσσουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, διακόπτοντας και τη λειτουργία του διυλιστηρίου Εσμεράλδας για προληπτικούς λόγους.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε πως ο σεισμός έχει προκαλέσει «σημαντικές ζημιές» στο επίκεντρό του και σε άλλες περιοχές, όπως η Γκουαγιακίλ.

Εικόνες που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς απεικονίζουν μια γέφυρα να έχει καταρρεύσει στην παραθαλάσσια πόλη Γκουαγιακίλ και έναν πύργο να έχει καταρρεύσει στο αεροδρόμιο της πόλης Μάντα.

Τμήματα της πρωτεύουσας δεν έχουν ηλεκτροδότηση ούτε τηλεφωνία, και πολλοί επικοινωνούν μόνο μέσω της εφαρμογής Whatsapp. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν ρωγμές σε τείχους εμπορικών κέντρων.

«Ήμουν στο σπίτι μου κι έβλεπα μια ταινία κι όλα άρχισαν να κουνιούνται. Έτρεξα έξω στον δρόμο και δεν ξέρω τι θα γίνει τώρα», ανέφερε η Λορένα Κασάρες, 36 χρονών, εργαζόμενη σε μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών στο Κίτο.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό ανέφερε πως σεισμικά κύματα ύψους από 30 εκατοστά ως 1 μέτρο είναι πιθανό να πλήξουν τμήματα των ακτών του Ισημερινού. Οι αρχές του γειτονικού Περού εξέδωσαν προειδοποίηση για το βόρειο τμήμα της χώρας μετά τον σεισμό.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο μια περιοχή λίγο έξω από τις ακτές και το εστιακό βάθος ήταν 19 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Με αφορά…σε αφορά… ΜΑΣ αφορά ΌΛΟΥΣ – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

  “Κάνε υπομονή, έχεις παιδιά, δεν θα καταφέρεις τίποτα”.Και οι μελανιές ; ο πόνος ;τα…

25 Νοεμβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: 13 Ισραηλινοί όμηροι και 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν σήμερα

Η Χαμάς αναμένεται να αφήσει ελεύθερους 13 Ισραηλινούς ομήρους σήμερα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 39…

25 Νοεμβρίου 2023

Ανήλικη κατήγγειλε ότι ο πατριός της ασελγούσε δυο χρόνια πάνω της

Με ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτρια Πρωτοδικών Κω, συνελήφθη σε περιοχή του νησιού ένας…

25 Νοεμβρίου 2023

Αυτό είναι το… made in Λάρισα αεροπλάνο που θα χρησιμοποιούν για εκπαίδευση οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας! (βίντεο)

Έκπληκτοι οι διερχόμενοι και περίοικοι στην λεωφόρο Καραμανλή στη Λάρισα παρακολουθούσαν τις τεράστιες ειδικές πλατφόρμες…

25 Νοεμβρίου 2023

Δύσκολη νίκη πέτυχε η Αγία Άννα με 0-1 επί της Αγχιάλου – Τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων ΕΠΣΘ

Δυσκολεύτηκε αλλά τελικά επικράτησε της Αγχιάλου με 1-0 εκτός έδρας η Αγία Άννα για την…

25 Νοεμβρίου 2023

Τραγωδία στο Παρίσι – Τρεις νεκροί από πυρκαγιά σε πολυκατοικία

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της…

25 Νοεμβρίου 2023