Ελλάδα

Φωνές και άγριος καβγάς στη Βουλή για την ΠΝΠ

vouli

Με ένταση, φωνές και διαμαρτυρίες ξεκίνησε η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων δημοσίων φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Την αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων πυροδοτησε η πρωτοβουλία του προεδρεύοντα της επιτροπής, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου να δώσει το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, προκειμένου εκείνος να προτείνει τη διαδικασία για την κύρωση της νομοθετικής πράξης.
Παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας πριν από τον υπουργό, ωστόσο ο κ.Διαμαντόπουλος επέμεινε ότι πρέπει να δοθεί ο λόγος πρώτα στον κ.Μάρδα.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον διέκοψε, υποστηρίζοντας ότι την αρμοδιότητα επί των διαδικαστικών ζητημάτων της συζήτησης στις επιτροπές του κοινοβουλίου έχουν οι βουλευτές και όχι ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός της κυβέρνησης. «Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού», τόνισε ο κ.Λοβέρδος απευθυνόμενος στον κ.Μάρδα που είχε ανέβει στο βήμα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ζήτησε να γίνει μία συνεδρίαση αντί για τέσσερις συνεδριάσεις που προβλέπονται πριν εισαχθεί η νομοθετική πράξη στην Ολομέλεια της Βουλής, να ακολουθηθεί δηλαδή η διαδικασία του κατειπόγοντος, χωρίς ωστόσο να χαρακτηριστεί η συζήτηση ως κατεπείγουσα.
«Εχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή», ακούστηκε να λέει προς τον προεδρεύοντα της επιτροπής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, φώναξε προς τον αναπληρωτή υπουργό να καθίσει κάτω.
«Αυτό το πράγμα είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός. Να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά» είπε ο κ.Διαμαντόπουλος που διέκοψε τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά.

Ακολουθεί ο διάλογος:
Λοβέρδος: Πρέπει να τοποθετηθούμε επι της διαδικασίας

Διαμαντόπουλος: Ο λόγος θα πάει στον υπουργό για παρέμβαση επί της διαδικασίας

Λοβέρδος: Δεν αφορά τον υπουργό η διαδικασία που επιλέγουμε στη Βουλή. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε

Λοβέρδος (προς τον Μάρδα): Αυτό αφορά τους αντιπροσώπους του λαού εσάς τι σας αφορά; Τι θελετε εδώ;

Μάρδας: Θα ειχα τελειώσει 30 δευτερόλεπτα.

Λοβέρδος: Μα δεν έπρεπε καν να αρχίσετε, τι να τελειώσετε;

Διαμαντόπουλος: Έδωσα στον υπουργό τον λόγο για μια παρέμβαση, ποιο το πρόβλημα; Κατηγορείτε άλλους για νομολάγνους αλλα δεν πάτε και εσείς πίσω

Μάρδας: Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό της συζήτησης η πρότασή μου πρέπει να γίνει μια συνεδρίαση για να κλείσει

ΦΩΝΕΣ

Διαμαντόπουλος: Εκτίθεστε σε όλο τον κόσμο. Να ανακαλέσετε… δεν σας τιμά αυτό

Γεωργιάδης: Καθίστε κάτω κ. Μάρδα

Μαρδας: Να καθίσετε εσείς πρώτα

Λοβέρδος: Ενας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα συνεδριάσουμε;

Διαμαντόπουλος: Είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που εχει συμβεί. Διακόπτουμε ια πέντε λεπτα, να ηρεμήσετε

Μετά τη διακοπή τον λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ο οποίος παρουσίασε την πρόταση αντί του υπουργού.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το