Ελλάδα

Folli Follie: Στην αντεπίθεση με μηνύσεις Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Αραχωβίτης

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης και Σταύρος Αραχωβίτης μετά την προσπάθεια εμπλοκής τους σε σκάνδαλο με φόντο την επιχείρηση Folli Follie με βάση ένα email ενός συνεργάτη της επιχείρησης.

Οι τρεις πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή δήλωσαν πως δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση ότι δεν γνωρίζουν τους ιδιοκτήτες της εν λόγω επιχείρησης και ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο να κινηθούν νομικά μετά την πολιτική αξιοποίηση της υπόθεσης από τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση. Έτσι το πρωί της Πέμπτης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά και αμέσως μετά προέβησαν σε δηλώσεις έξω από τον Άρειο Πάγο.

Αλέκος Φλαμπουράρης
«Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για να λάμψει η αλήθεια, να αποδειχτεί ότι η προσπάθεια κατασυκοφάντησης των προσώπων μας είναι για να θίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Κατά την εκτίμησή μου – αλλά νομίζω και της πλειοψηφίας του κόσμου – αυτή η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με κρυφούς ή φανερούς κύκλους με στόχο να συκοφαντήσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επί τεσσεράμιση χρόνια. Αυτό θα αποδειχτεί και εδώ. Έχει ήδη φανεί πως θα πέσει στο κενό η προσπάθεια αυτών των σκοτεινών κύκλων».

Αλέξης Χαρίτσης
«Όπως είχα προαναγγείλει, κατέθεσα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του προσώπου που φέρεται να εμπλέκει το πρόσωπό μου σε μια υπόθεση με την οποία ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση. Είναι πάγια αρχή μου να απαντώ σε πολιτικές κατηγορίες με πολιτικό τρόπο. Όταν όμως θίγεται η τιμή και η υπόληψή μου είναι υποχρέωση και δικαίωμά μου, όπως και κάθε πολίτη, να χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Με αυτήν την έννοια, κι από δω και πέρα, όποιος υιοθετεί τέτοιες χυδαίες συκοφαντίες θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου».

Σταύρος Αραχωβίτης
«Είμαστε εδώ, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να καταθέσουμε μήνυση. Η συκοφαντία και την εμπλοκή του ονόματός μου δε θα μείνει αναπάντητη σε καμία περίπτωση. Σε όλη αυτή την ιστορία -όπως από την πρώτη στιγμή έχω δηλώσει- δεν είχα καμία εμπλοκή εκ της θέσεως μου. Όλες οι συκοφαντίες θα απαντηθούν. Παρακαλώ και προκαλώ να μην αναπαράγονται ανυπόστατες φήμες, οι οποίες ήδη διερευνώνται από τη δικαιοσύνη».

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το