Τοπικά

Φοιτητικός διαγωνισμός στο τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου – Επίπλου

Στα πλαίσια του μαθήματος «Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ.» και με συνεργασία του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου – Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, και των εταιρειών: i) τεχνικό γραφείο Noisis7Group και ii) βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου Κων/νος & Ιωάννης Πασχάλης Ο.Ε., που εδρεύουν στην Καρδίτσα, προκηρύσσεται Φοιτητικός Διαγωνισμός με τη συμμετοχή όλων των ενεργών φοιτητών του τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε., με την εξής θεματολογία:
Σχεδιασμός ξύλινου ή μικτού σκίαστρου (αυτοκινήτων)
Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να σχεδιάσουν ένα σύστημα σκίασης αυτοκινήτων που θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε ένα ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του εκάστοτε χώρου τοποθέτησης. Το σύστημα σκίασης θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον έξι (6) θέσεις επιβατικών ΙΧ. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο σχεδιασμό τόσο των μορφολογικών χαρακτηριστικών του συστήματος σκίασης (minimal design, επαναλαμβανόμενα μοτίβα, οργανικές μορφές, κλπ) όσο και στη στιβαρότητα των στοιχείων της κατασκευής χωρίς υπερβολές που θα αυξήσουν το κόστος. Η κατασκευή δύναται να είναι εξ’ ολοκλήρου από υλικά ξύλου, ή να είναι σε συνδυασμό με οποιοδήποτε άλλο δομικό υλικό. Η κατασκευή να αφορά μερικώς την αξιοποίηση ελληνικής ξυλείας ελάτης ή/και πεύκης.
Περιορισμοί σχεδιασμού/κατασκευής:
* εύκολη συναρμολόγηση μερών
* ελευθερία χρωμάτων
* αξιοποίηση ελληνικής ξυλείας

Οι φοιτητές καλούνται έως 07/01/2019 να καταθέσουν στην επιτροπή ([email protected]) την πλήρη πρότασή τους σε ηλεκτρονική μορφή. Στην πρόταση θα υπάρχουν αρχεία με τις φωτορεαλιστικές απεικονίσεις του χώρου σε διαφορετικές όψεις, καθώς επίσης και λίστα υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την εν λόγω κατασκευή.
Βραβεία:
1ο Ηλεκτρονική συσκευή Tablet
2ο Ηλεκτρονική συσκευή Tablet
3ο Ηλεκτρονική συσκευή Tablet

Επιτροπή αξιολόγησης:
Αθανάσιος Μακρής, MSc, βιομηχανικός σχεδιαστής
Παντελής Μαλέτσικας, MSc, πολιτικός μηχανικός
Γεώργιος Μαντάνης, PhD, επιστήμων ξύλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το