Τοπικά

Φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αντιδρούν στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία

Στην κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών ενάντια στο νέο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για τις αλλαγές στο λύκειο και το εξεταστικό, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 11 το πρωί στην πλ.Πανεπιστημίου καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής, ΠΤΕΑ και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά, πάνε να περάσουν σαν τους κλέφτες το νομοσχέδιο “σκούπα” για την Παιδεία.
Ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο. Ένα νομοσχέδιο που φέρνει ακόμη πιο πολλά φροντιστήρια στη ζωή των μαθητών, επομένως πιο πολλά έξοδα για την εργατική, λαϊκή οικογένεια, ακόμη και για να πάρει ο μαθητής απολυτήριο λυκείου.

Ένα νομοσχέδιο που σαρώνει τα μορφωτικά, επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα κάθε φοιτητή με τη σφραγίδα της ΕΕ αφού εξισώνει τα πτυχία των πανεπιστημίων με αυτά ιδιωτικών κολεγίων.
Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ξεμπροστιάζεται καθώς από την μία προσπαθεί να υποστηρίξει πώς είναι θετικές οι αλλαγές που θα φέρει αυτό το νομοσχέδιο και από την άλλη θέλει να το περάσει στα κρυφά, με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια για τις διακοπές του Πάσχα. Η επιλογή αυτή μόνο τυχαία δεν είναι.. Αφού το νομοσχέδιο αυτό έχει προκαλέσει, δικαιολογημένα, τόσες αντιδράσεις από την αρχή της χρονιάς και ο κ. Γαβρόγλου έχει επιλέξει να κάνει τον τυφλό.
Πάει να μας πιάσει στον ύπνο αλλά ακόμη και την Μεγάλη Δευτέρα μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, θα βγούμε στους δρόμους, να δώσουμε την απάντηση μας. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το