Τοπικά

Φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων μαγείρεψαν για τους περαστικούς μαζί με την Κουζίνα Αλληλεγγύης

Ένα τραπέζι αγάπης και αλληλεγγύης προς όλο τον κόσμο στήθηκε προχθές το μεσημέρι στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου φοιτητές της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μαγείρεψαν και πρόσφεραν τους εδέσματά τους στους δεκάδες συμπολίτες που πέρασαν από το σημείο.
Μαζί τους βέβαια ήταν και τα μέλη της Κουζίνας Αλληλεγγύης Βόλου, που επίσης είχε ετοιμάσει φαγητό με περίπου 200 μερίδες, οι οποίες διατέθηκαν δωρεάν στους διερχόμενους πολίτες.
Ήταν η τρίτη συνεχή χρονιά που οι φοιτητές ανέδειξαν τις μαγειρικές τους ικανότητες φέρνοντας γεύσεις από τις παραδοσιακές γαστρονομίες που υπάρχουν στις περιοχές προέλευσής τους. Και αυτή η ποικιλία των συνταγών αναδείχθηκε στο προχθεσινό τραπέζι. Οι φοιτητές, αφού μαγείρεψαν, πρόσφεραν οι ίδιοι τα εδέσματα στους συμπολίτες, που τους συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία τους.

Η υπεύθυνη της Κουζίνας Αλληλεγγύης κ. Αγγελική Ιωαννίτη δήλωσε πως «προχθές Σάββατο πραγματοποιήσαμε ακόμη ένα τραπέζι αλληλεγγύης και αγάπης για τους συμπολίτες μας. Βρεθήκαμε με τους φοιτητές από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που μαγείρεψαν και πρόσφεραν φαγητό στον κόσμο. Το ενδιαφέρον ήταν πως προσφέρθηκαν φαγητά από διάφορες τοπικές γαστρονομίες ανά την Ελλάδα, καθώς οι φοιτητές προέρχονται από διάφορα μέρη. Το τραπέζι δεν αφορούσε μόνο στους άπορους, αλλά όλο τον κόσμο. Συνολικά ετοιμάσαμε γύρω στις 200 μερίδες φαγητού».

Από την πλευρά του ο τριτοετής φοιτητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Στέργιος Τσαρούχας επισήμανε πως «γνωρίσαμε τη δράση της Κουζίνας Αλληλεγγύης και σκεφτήκαμε να κάνουμε κάποια ανοικτά γεύματα προς όλους όσοι θέλουν να γευτούν τα εδέσματά μας. Εμείς θελήσαμε να διοργανώσουμε ένα γεύμα αγάπης. Φέραμε πατατοσαλάτα, ζυμαρόπιτα με τυρί, μπατζίνα, καναπεδάκια μανιταριών και διάφορα άλλα πράγματα. Συνολικά συμμετείχαμε 10-20 άτομα».
Το μέλος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ) κ. Αντώνης Βογιατζής ανέφερε πως «κάθε χρόνο στηρίζουμε αυτή τη δράση, γιατί είναι κάτι όμορφο και δημιουργικό προς τους πολίτες και γι’ αυτό χαιρόμαστε να λαμβάνουμε μέρος και εμείς ως ομάδα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το