Τοπικά

Φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας

Ολοκληρώθηκε η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας που πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας, της Θεσσαλίας και της Χαλκίδας.
Οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα της στέγασης και της σίτισης που αντιμετωπίζουν πολλά τμήματα, καθώς και για το ζήτημα της επάρκειας των πτυχίων τους αλλά και για τις μετεγγραφές.
Παράλληλα, ζήτησαν να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμων καθηγητών, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, να μην κλείσει κανένα πανεπιστημιακό τμήμα, ανέγερση νέων εστιών και χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματος.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι φοιτητές έστησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας ένα αντίσκηνο διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για την κατάσταση των υπαρχόντων εστιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και τη χθεσινή εισβολή μαθητών και φοιτητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα και η είσοδος του υπουργείου παρέμειν κλειδωμένη.
Στις 13:00, αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων έγινε δεκτή στο υπουργείο, ωστόσο, όπως ανέφεραν οι φοιτητές, οι απαντήσεις στα αιτήματά τους δεν ήταν ικανοποιητικές.
Οι φοιτητές που αντιτίθενται στον νόμο Γαβρόγλου, καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το