Τοπικά

Φοιτητές της Αρχιτεκτονικής και “Κουζίνα Αλληλεγγύης” μαγείρεψαν και πρόσφεραν το φαγητό (photos)

Ένα μεγάλο τραπέζι αλληλεγγύης με διάφορα εδέσματα έστρωσαν σήμερα στην πλατεία Πανεπιστημίου φοιτητές της Αρχιτεκτονικής μαζί με την Κουζίνα Αλληλεγγύης. Πλήθος κόσμου αλλά και αρκετοί συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δοκίμασαν πολλά από τα φαγητά που μαγείρεψαν οι φοιτητές.


“Πρόκειται για μία πρωτοβουλία φοιτητών του τμήματος Αρχιτεκτονικής που μου ζήτησαν να συμμετέχουν στο τραπέζι.  Τα παιδιά μαγείρεψαν στα σπίτια τους και έφεραν τα δικά τους φαγητά.  Ως Κουζίνα Αλληλεγγύης θα κάνουμε ακόμα ένα τραπέζι την επόμενη εβδομάδα” δήλωσε η υπεύθυνη της Κουζίνας Αγγελική Ιωαννίτη.

Η ίδια δήλωσε πως στις γιορτές ευαισθητοποιούμαστε λίγο περισσότερο αλλά πρέπει να βοηθάμε  όλη τη χρονιά.  “Εμείς καθημερινά δίνουμε 150 μερίδες φαγητό και 73 πρωινά σε σχολεία.  Συγκεντρώνουμε και παιχνίδια που θα τα δώσουμε στις 24 Δεκεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο. Ο καθένας ας φέρει ό,τι μπορεί. Συγκεντρώνουμε καπάκια,  ρούχα και τηγανέλαιο. Πρόσφατα δώσαμε ρούχα στις φυλακές Κασσαβέτειας και μας έδωσαν 70 κιλά μελιτζάνες και 30 κιλά μαρούλια”.

Στο τραπέζι αλληλεγγύης συμμετείχε και ο φοιτητής Γιώργος Τσαλούχας που επισήμανε ότι οι φοιτητές ήταν να προσφέρουν και απευθύνθηκαν στην Κουζίνα Αλληλεγγύης.

“Θέλαμε να προσφέρουμε και η Κουζίνα Αλληλεγγύης μας βοήθησε πολύ καθώς είχε τον εξοπλισμό.  Μαζευτήκαμε 20 φοιτητές και ο καθένας μαγείρεψε ό,τι μπορούσε όπως φακόρυζο, λαζάνια κ.ά. Οι γιορτές είναι μία περίoδος που καταναλώνουμε πολλά πράγματα και αρκετά από αυτά περισσεύουν.  Αν σκεφτεί ο καθένας να προσφέρει ό,τι του περισσεύει, θα ήταν ένα πολύ θετικό βήμα”.
Ο Πέτρος Γαβαλάς από τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου ευχαρίστησε τους φοιτητές και τον κόσμο για την προσφορά τους και ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους.

sdr
dav

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το