Ελλάδα

Φοιτητές ΑΠΘ: Ακαθαρσίες από την αποχέτευση στους διαδρόμους εστίας

Για υπερχείλιση ακάθαρτων νερών από την αποχέτευση, τα οποία πλημμύρισαν τους διαδρόμους και έφτασαν μέχρι τα δωμάτια των φοιτητών, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστίων Θεσσαλονίκης.
Τονίζουν, μάλιστα, ότι πρόκειται για τουλάχιστον το τρίτο παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε μέσα σε μία εβδομάδα, χωρίς κανένας από τους αρμόδιους να τους έχει πει κάτι για οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Το τελευταίο διάστημα και εν μέσω εξεταστικής περιόδου η ζωή στις φοιτητικές εστίες Θεσσαλονίκης έχει πάψει να είναι υποφερτή. Το ποτήρι που ξεχείλισε αυτή τη φορά ήταν οι κοινόχρηστες τουαλέτες μας. Φραγμένες σωληνώσεις οδήγησαν στη υπερχείλιση ακάθαρτων νερών από την αποχέτευση ,τα οποία έφτασαν στους διαδρόμους, μέχρι και τα δωμάτια μας.

Το φαινόμενο αυτό επαναλήφθηκε πάνω από 3 φορές μέσα σε μια εβδομάδα και ακόμα δεν μας έχουν εγγυηθεί την οριστική λύση του προβλήματος … θεωρούμε αδιανόητο, στις φοιτητικές εστίες όπου ζουν εκατοντάδες φοιτητές ,να υπάρχουν χώροι που είναι υγειονομικά ακατάλληλοι.
Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί άμεσα, η ποιότητα θα υποβαθμιστεί περαιτέρω με αποτέλεσμα η φοίτηση για τα άτομα των οικονομικά κατώτερων τάξεων να είναι μη εφικτή. Παρά το γεγονός ότι προερχόμαστε από φτωχές οικογένειες δεν θα δεχτούμε άλλη τροχοπέδη στους στόχους μας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το