Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γκρεμίζει ότι έχει μείνει όρθιο στο ΕΣΥ

gennimata

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), εξαπέλυσε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, από το Διδυμότειχο, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας της στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Αμέσως μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, Δημήτρη Αδαμίδη και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Στάθη Στάμο, η κ. Γεννηματά δήλωσε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γκρεμίζει ότι έχει μείνει όρθιο στο ΕΣΥ, το οποίο στέκεται χάρη στο φιλότιμο και στον επαγγελματισμό των εργαζομένων. Δεν ασχολείται με την καθημερινότητα και βλάπτει καθημερινά την υγεία».
Αναφορικά με το νοσοκομείο της ακριτικής πόλης, η κ. Γεννηματά περιέγραψε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που «δυστυχώς διαλύεται χωρίς προσωπικό, χωρίς γιατρούς, χωρίς υλικά. Ένα νοσοκομείο που δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, στους ακρίτες μας».
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ακόμα ότι με υπαιτιότητα της κυβέρνησης «από τις 4.500 προσλήψεις που είχαν εγκριθεί με προϋπολογισμό, ούτε οι 915 από αυτές δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν μέσα στα νοσοκομεία, ενώ 150 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένες, παραμένουν κλειστές γιατί ακριβώς δεν κατάφεραν να τις στελεχώσουν».
Έκανε λόγο για διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων, «την ίδια στιγμή που εκτοξεύονται και τα χρέη του ΕΟΠΥΥ στους προμηθευτές» και για διάλυση του ΕΣΥ, τονίζοντας πως αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό χωρίς αντίδραση. «Το ΠΑΣΟΚ κι η Δημοκρατική Παράταξη είναι οι θεμελιωτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας το οποίο αυτή τη στιγμή χρειάζεται εκσυγχρονισμό αλλά όχι διάλυση. Ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις συνθήκες που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται όλα αυτά τα χρόνια από την κρίση, έχει ανάγκη από ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και η αλλαγή πολιτικής δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από τον τομέα του ΕΣΥ. Χρειάζεται πολιτική ανθρωπιάς με τον άνθρωπο, την οικογένεια, τον Έλληνα, την Ελληνίδα, τα παιδιά, στο επίκεντρο. Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να δώσουμε αυτό το μήνυμα. Ότι εμείς ξεκινάμε αγώνα για να αλλάξει η πολιτική, για να αλλάξει και αυτή η δυσβάσταχτη συμφωνία».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το