Κόσμος

Φλόριντα: Οι καθηγητές θα μπορούν να οπλοφορούν μέσα στην αίθουσα

Ενώ τα αιματηρά περιστατικά σε σχολεία των ΗΠΑ πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια, η πολιτεία της Φλόριντα βρήκε έναν αμφιλεγόμενο τρόπο να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, δίνοντας τη δυνατότητα στους καθηγητές να οπλοφορούν μέσα στις σχολικές αίθουσες.
Στόχος του νέου νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να επικυρώσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας Ρον Ντε Σάντις, είναι να αποφευχθεί ένα νέο μακελειό σε σχολικό περιβάλλον, μετά από αυτό στο λύκειο του Πάρκλαντ, όπου ένας πρώην μαθητής σκότωσε 17 ανθρώπους στις 14 Φεβρουάριου 2018.

Το εν λόγω νομοσχέδιο εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη με 65 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα, αφού είχε περάσει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γερουσία την προηγούμενη εβδομάδα.

Για την «οπλοφορία σε εθελοντική βάση», θα πρέπει οι καθηγητές να έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια για τη χρήση όπλων, διάρκειας 144 ωρών. Όσοι αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, επισημαίνουν πως η λύση για τη βία των πυροβόλων όλων δεν μπορεί να είναι περισσότερα πυροβόλα όπλα. Ανησυχούν επίσης για τον κίνδυνο να σημειωθεί κάποιο ατύχημα καθώς οι καθηγητές θα αποκτήσουν και ρόλο αστυνομικού.
Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση της Δημοκρατικής εκπροσώπου της Φλόριντα, Βαλ Ντέμινγκς, η οποία είναι και πρώην της αστυνομίας της πόλης του Ορλάντο: «Το να οπλίζονται οι καθηγητές είναι συνταγή για τραγωδία. Η πραγματική λύση είναι να παραμείνουν τα όπλα μακριά από τα ακατάλληλα χέρια».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το