Ελλάδα

Φοιτητές βρήκαν τον μέντορά τους

programma

Οταν ο Οδυσσέας, βασιλιάς της Ιθάκης, έφυγε για να πολεμήσει στον Τρωικό πόλεμο, εμπιστεύτηκε την ανατροφή του γιου του Τηλέμαχου στον Μέντορα, ο οποίος τον επόπτευε και τον συμβούλευε με σκοπό να τον ετοιμάσει για να αναλάβει τις ευθύνες της οικογένειάς του και να κάνει σωστές επιλογές για τη ζωή του.

Πάνω σε αυτή την ιδέα -του Μέντορα-, του ανθρώπου, δηλαδή, που παρέχει σε έναν άλλον άνθρωπο βοήθεια και συμβουλές για μία χρονική περίοδο, βασίστηκε το πρόγραμμα Mentoring, που εφαρμόζει με τεράστια επιτυχία το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με στόχο να στηρίξει τους φοιτητές του ώστε να μπορέσουν ν’ αντιμετωπίσουν καλύτερα την πορεία προς την επαγγελματική τους ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό, ένας φοιτητής έχει τον μέντορά του, ο οποίος είναι συνήθως επιτυχημένος επαγγελματίας, που για κάποιο χρονικό διάστημα στηρίζει τον νεότερό του και τον βοηθάει να σχεδιάσει το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό του μέλλον. Οπως τονίζει η υπεύθυνη του προγράμματος Εφη Γερωνυμάκη, «στόχος είναι η υποστήριξη και ο σχεδιασμός σταδιοδρομίας των φοιτητών. Οι μέντορες δεν έχουν κανένα οικονομικό όφελος και λειτουργούν εθελοντικά».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το