Τοπικά

Φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων υποδέχθηκαν παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς της περιοχής

Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προχώρησε σε μια ακόμη καινοτόμο ενέργεια, φιλοξενώντας 70 παιδιά προσφύγων της περιοχής των Τρικάλων. Στόχος της δράσης ήταν τα προσφυγόπουλα να γνωριστούν με τους φοιτητές του Τμήματος, συμμετέχοντας σε διάφορες παιγνιώδεις δραστηριότητες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16.11.2016, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Γιάννη Θεοδωράκη, ο οποίος είχε και την πατρότητα της ιδέας, ενώ συμμετείχαν δεκάδες μέλη της Σχολής και φοιτητές από όλα τα έτη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα και με το μότο “δεν διδάσκουμε αλλά παίζουμε μαζί τους”, θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ δύο συναντήσεις μηνιαίως, με στόχο να καθιερωθεί αυτή η ανθρωπιστική δράση ως εβδομαδιαίο γεγονός.
Ο Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Καθηγητής Γιάννης Κουτεντάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Καθηγητή Γιάννη Θεοδωράκη αναφέροντας τα εξής: «Είναι ίσως η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μία Πανεπιστημιακή Σχολή έρχεται τόσο κοντά με παιδιά προσφυγικών καταυλισμών, δίνοντας έτσι μαθήματα πολιτισμού προς κάθε κατεύθυνση».


Κλείνοντας την πρώτη συνάντηση υποδοχής παιδιών προσφύγων, ο Καθηγητής του Τμήματος ΤΕΦΑΑ, Γιάννης Θεοδωράκης ανέφερε για τη διοργάνωση τα παρακάτω:
“Όλοι εμείς φοιτητές και διδάσκοντες στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θεωρούμε ότι μέσα από τα σπορ και τα παιχνίδια, μπορούμε να προωθήσουμε τις ιδέες της ισότητας στην κοινωνία, το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την επικοινωνία των πολιτισμών, και τη συνεργασία, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, θρησκεία, μειονότητα, πολιτισμό, ανισότητα, αναπηρία, ή αδυναμία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέα πρόσωπα, ίδια φιλοσοφία στην ομάδα πόλο του Βόλου

Στις 2 Δεκεμβρίου αρχίζει το φετινό πρωτάθλημα της Α2 πόλο και οι ομάδες δηλώνουν τα…

24 Νοεμβρίου 2023

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Ξεκινούν οι πληρωμές

Νέες ημερομηνίες για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις εχει γνωστοποιήσει η διοίκηση του ΕΦΚΑ μετά…

24 Νοεμβρίου 2023

Συγκέντρωση αλληλεγγύης από το ΚΚΕ(μ-λ) για την Παλαιστίνη

Το ΚΚΕ(μ-λ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Η φετινή παγκόσμια μέρα κατά της βίας ενάντια στις…

24 Νοεμβρίου 2023

Στους “8” του Κυπέλλου ΕΠΣΘ η Σκιάθος 0-1 τον Σαρακηνό

Σπουδαία νίκη με 1-0 πανηγύρισε η Σκιάθος στο γήπεδο του Σαρακηνού επί της ομώνυμης ομάδας…

24 Νοεμβρίου 2023

Κάθειρξη 11 ετών στον πατέρα που σκότωσε με σκεπάρνι τον 41χρονο γιο του στη Μενεμένη – «Πήρα χάπια για να φύγω μαζί του»

Συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 70χρονο που σκότωσε με…

24 Νοεμβρίου 2023

Συνελήφθη η συνεργός για τις κλοπές σε ζαχαροπλαστείο και φαρμακείο

Συνελήφθη χθες στα όρια του αυτοφώρου η 40χρονη συνεργός του 42χρονου και του 21χρονου που…

24 Νοεμβρίου 2023