Τοπικά

Φοιτητές αναβαθμίζουν εθελοντικά τους υπολογιστές σχολείου “Θ”

photo2

Εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο 30ο Δημοτικό Σχολείο προσφέρουν δύο δίδυμα αδέλφια, φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προχθές Κυριακή το απόγευμα και οι φοιτητές βρίσκονταν εκεί, παρουσία και του διευθυντή του σχολείου κ. Πασχάλη δήμου, για να καταγράψουν ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές-πεπαλαιωμένοι οι περισσότεροι από αυτούς- και με ποιες ενέργειες μπορούν να αναβαθμιστούν, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα στην εκπαίδευση των μαθητών.

Το σχολείο βρίσκεται σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα της ουσιαστικής σχέσης που μπορεί να αποκτήσει το Πανεπιστήμιο με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα και οι φοιτητές εξασκούνται στην πράξη σε αντικείμενα που μπορεί να ασχοληθούν και επαγγελματικά στο μέλλον, αφού οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο διευθυντής του 30ου Δημοτικού κ. Πασχάλης Δήμου ανέφερε πως «προσωπικά μαζί και με το διευθυντή του 16ου Δημοτικού κ. Φίλιππο Κωνσταντινίδη προσπαθούμε να ανοίξουμε τα συστεγαζόμενα σχολεία, μαζί και τα Νηπιαγωγεία, στην κοινωνία και να αναβαθμίσουμε την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων αξιοποιώντας όλους τους τοπικούς φορείς. Και ένας σημαντικός τέτοιος φορέας είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο ήδη το έχουμε αξιοποιήσει σε ζητήματα παιδαγωγικά και διοργάνωσης ημερίδων ή συνεδρίων. Μια σημαντική παρέμβαση προέρχεται από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το οποίο ήρθαμε σε επικοινωνία και ζητήσαμε τη συνδρομή φοιτητών για να καταγράψουν τις ανάγκες του Εργαστηρίου Πληροφορικής. Το αίτημά μας ανακοινώθηκε στους φοιτητές και τα αδέλφια Τσιαγκάλη ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Έχουν έρθει ήδη τρία Σαββατοκύριακα για να αξιολογήσουν τις δομές του Εργαστηρίου Υπολογιστών, ώστε να είμαστε έτοιμοι προς τις διακοπές του Πάσχα, να έχουν αναβαθμιστεί οι υπολογιστές οι οποίοι ανέρχονται τουλάχιστον στους δεκαπέντε και προήλθαν είτε από το Κράτος είτε από δωρεές».

Παίρνοντας το λόγο ο δευτεροετής φοιτητής Δημήτρης Τσιαγκάλης είπε πως «ενδιαφερθήκαμε να προσφέρουμε εθελοντικά τις γνώσεις μας, γιατί μας αρέσει αυτό που κάνουμε και θέλουμε να δούμε, πώς θα είναι ένα μελλοντικό εργασιακό περιβάλλον, αφού αποφοιτώντας από το Τμήμα μπορεί να εργαστεί κάποιος ως εκπαιδευτικός πληροφορικής, αλλά και ως τεχνικός. Ερχόμαστε και προσφέρουμε κυρίως τα Σαββατοκύριακα, για δύο με τρεις ώρες. Στο Εργαστήριο Πληροφορικής βλέπουμε τα προβλήματα των υπολογιστών, ποιες λύσεις προβλέπονται για να αναβαθμιστούν περισσότερο και οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία».

Ο δίδυμος αδελφός Χάρης Τσιαγκάλης τόνισε πως «μας αρέσει και τους δύο το ίδιο Τμήμα και χαρήκαμε που τα καταφέραμε να εισαχθούμε. Είναι δύσκολες οι σπουδές, το Τμήμα έχει απαιτήσεις, αλλά προσπαθούμε».

Ο κ. Δήμου υπογράμμισε πως μέσα από αυτή την πρωτοβουλία συνδέεται η θεωρία με την πράξη, ενώ οι δύο φοιτητές με το παράδειγμά τους διανοίγουν δρόμους και δείχνουν, πώς πρέπει να λειτουργούν τα Πανεπιστήμια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το