Τοπικά

Φιλοζωϊκές: Το καταφύγιο των αδεσπότων του Βόλου είναι κάτεργο

KATAFYGIO

Τα φιλοζωικά σωματεία δεν αναλαμβάνουν το καταφύγιο του Δήμου και οι εκπρόσωποι τους δηλώνουν πως «η παραδοχή ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος χώρος όπου ζώα θα στοιβάζονται μέχρι να πεθάνουν, ότι μπορεί η κάθε δημοτική αρχή να πιέζει ώστε αδέσποτα να μαζεύονται «δήθεν επιθετικά» και να μην βλέπουν άνθρωπο τον φυσικό τους σύντροφο, δεν μας αντιπροσωπεύει».

Οι φιλόζωοι τονίζουν ότι η πόλη και ο Καλλικρατικός δήμος Βόλου έχει πολλά αδέσποτα, αλλά η λύση δεν είναι το «μπουντρούμιασμα» για να «καθαρίσει» ο τόπος.

“Ένα καταφύγιο  πρέπει να είναι ένας χώρος όπου ένα ζώο που έχει ανάγκη φροντίδας θα πάει για να τύχει φροντίδας και δεν θα μείνει για πάντα κλεισμένο σε ένα κλουβί ένα σύγχρονο καταφύγιο δεν είναι αποθήκη ψυχών. Έχοντας λοιπόν τα παραπάνω υπόψη μας, δεν αποδεχόμαστε να γίνουμε εμείς φύλακες κάτεργου. Θα είναι κάτεργο όσο όμως η κοινωνία αποδέχεται ότι τα αδέσποτα είναι μιάσματα, όσο η νοοτροπία του κόσμου δεν αλλάζει και συνεχίζει να πετά στην κυριολεξία ζώα στον κάλαθο των αχρήστων», σημειώνουν οι φιλόζωοι, που καταλήγουν ότι αγωνίζονται για ν’ αλλάξει αυτή η νοοτροπία. «Εμείς θα είμαστε εκεί για να ελέγξουμε κάθε δημοτική αρχή, για να της συμπαρασταθούμε όπου και όταν έχει δίκιο εν τέλει για να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο τα ζώα συντρόφους μας», τονίζουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το