Ελλάδα

Φιλοσοφική Αθηνών: Επιτηρητής γρονθοκόπησε φοιτητή κατά τη διάρκεια εξέτασης

Σύμφωνα με καταγγελίες των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, στις 20/1/ κατά την εξέταση του μαθήματος «Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία», επιτηρητής φέρεται να διαπληκτίστηκε με φοιτητή.
Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, ο επιτηρητής εξοργίστηκε και επιτέθηκε στον φοιτητή, τον οποίο γρονθοκόπησε, έδιωξε από την αίθουσα, ενώ απείλησε πως θα μηδενίσει το γραπτό του.

«Η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας αποδοκιμάζει οποιαδήποτε απρεπή συμπεριφορά επιτηρητή προς τους εξεταζόμενους, αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση εξεταζόμενος συμπεριφερθεί απρεπώς σε επιτηρητή, το γραπτό του θα μηδενίζεται» τονίζει η πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας σχετικά με το περιστατικό.

Τι αναφέρει το Τμήμα Φιλοσοφίας 

«Αποδοκιμάζουμε το περιστατικό που συνέβη στις 20-1-2020, στην αίθουσα 437, της ΦΛΣ του ΕΚΠΑ, στη διάρκεια της εξέτασης του μαθήματος “Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία”. Ο επιτηρητής δεν θα επιτελέσει στο μέλλον τα ίδια και αντίστοιχα καθήκοντα».

«Τη Δευτέρα 20/1 στο μάθημα “Αρχαία Φιλοσοφία Α” του […] στο Τμήμα Φιλοσοφίας σημειώθηκε ένα περιστατικό κατά το οποίο επιτηρητής γρονθοκόπησε έναν φοιτητή πάνω σε έναν διαπληκτισμό που είχαν. Σαν να μην έφτανε αυτό, τον πέταξε έξω από την αίθουσα και του μηδένισε το γραπτό. Τέτοιες πράξεις είναι κατακριτέες και πρέπει να καταγγέλλονται από όλο το φοιτητικό σώμα. Καμία τέτοια πράξη δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή. Κανένας καθηγητής δεν έχει το δικαίωμα να σηκώνει χέρι σε φοιτητή. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, δεν έχουν θέση στη σχολές μας, οφείλουν να καταδικαστούν από την ακαδημαϊκή κοινότητα και δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή ως φοιτητές/-τριες» καταγγέλλει η «Κίνηση Αριστερών Φιλοσοφικής, που δραστηριοποιείται στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Πηγή: Foititikanea.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το