Ελλάδα

Φίλης: Το δημοκρατικό τόξο να αντιδράσει στην πατριδοκαπηλεία

filis
Τον σεβασμό του τόσο στην πολιτική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για την γενοκτονία των Ποντίων, ως υπουργός, όσο και της ιστορικής επιστημονικής έρευνας για το θέμα, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σημειώνοντας -σχετικά με την επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γ.Κουμουτσάκο- ότι οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο απέναντι στον «κίβδηλο πατριωτισμό» και τον εθνικισμό.

Η ομιλία του κ.Φίλη διακόπηκε αρκετές φορές καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, η οποία και «καπέλωσε» την συγκέντρωση των Ποντίων, όσο και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Η Δημοκρατία δεν θα πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του ρατσισμού, του φασισμού, των τραμπούκων, που είναι εδώ μπροστά μας και απειλούν την Δημοκρατία, σημείωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στα έκτροπα με θύμα τον βουλευτή της ΝΔ, αλλά και σε προηγούμενες εκρήξεις βίας, όπως το μπαράζ επιθέσεων σε μετανάστες και τον φόνο του Παύλου Φύσσα.

Οσον αφορά τις δικές του θέσεις σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων, για τις οποίες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, ο κ.Φίλης έκανε λόγο για παραποίηση της άποψής του. Οπως υποστήριξε, ως υπουργός σέβεται πλήρως και εφαρμόζει την πολιτική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με την γενοκτονία, τιμά τα θύματα και χαρακτήρισε «φτωχό και περιττό» να συζητείται περαιτέρω αυτό το θέμα.

«Ρωτήθηκα εάν έχω διαφορετική επιστημονική άποψη, όχι πολιτική» σημείωσε ο κ.Φίλης, για να προσθέσει ότι δεν απάντησε κάτι καινούργιο, καθώς απλώς παρέπεμψε σε παλαιότερο άρθρο για το θέμα.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο που προκλήθηκε μπροστά στη Βουλή με τον κ.Κουμουτσάκο, είπε ότι σέβεται «την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συνάδελφοι της ΝΔ» και σημείωσε ότι το συμβάν αυτό περιλαμβάνεται στην προσπάθεια να αναζωπυρωθεί ο εθνικιστικός λόγος στη χώρα μας.

«Προσβάλλει τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα ο κίβδηλος εθνικισμός, η πατριδοκαπηλεία», τόνισε ο κ.Φίλης, προσθέτοντας ότι «είναι καθήκον μας να είμαστε απέναντι … ανυποχώρητοι στην καταδίκη όχι απλώς των μικρών κρουσμάτων αλλά συνολικά του εθνικισμού».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το