Τοπικά

Φιλανθρωπία με άρωμα γυναίκας – Μεγάλη εκδήλωση χθες από την «Πενθεσίλεια»

Πλήθος κόσμου έδωσε χθες το «παρών» στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Ergon Showground, στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα η «Πενθεσίλεια» στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής της δράσης χαρίζοντας αληθινά χαμόγελα και όραμα για το αύριο.
Η εκδήλωση περιελάμβανε ένα εντυπωσιακό show, ενώ τιμήθηκαν συμπολίτες που δίνουν καθημερινά μάχη ζωής κάνοντας περήφανη την κοινωνία μας.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη στήριξη των αναγκών των παραολυμπιονικών του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ Αργοναύτες Βόλου.

Η «Πενθεσίλεια» είναι μια πρωτοβουλία δραστήριων γυναικών που ιδρύθηκε με κυρίαρχο σκοπό να απαντήσει στις σύγχρονες και αυξανόμενες ανάγκες των γυναικών, των οικογενειών τους και της κοινότητας εν συνόλω. Η Έλενα Αλεξίου, η Νίκη Πρίντζου και η Μαρία Καρδαρά, εμπνεύστηκαν το όνομά της από μια βασίλισσα των αμαζόνων, πολύ δυναμική που αγωνιζόταν για την προστασία των συμπολεμιστριών της και των παιδιών τους.
Για περίπου 10 ολόκληρα χρόνια δραστηριοποιούνταν σιωπηλά, με μοναδικό σκοπό την υποστήριξη όσων τις είχαν ανάγκη. Σύνθημά τους ήταν και παραμένει «βοηθάμε ανθρώπους για να βοηθούν ανθρώπους». Σκοπός των εκδηλώσεών τους να υποστηρίξουν αδύναμες οικογένειες, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν ανθρώπους, προκειμένου η δράση να δυναμώσει και να αυξηθεί το φιλανθρωπικό της έργο.

Μετά τη σύστασή της ως «Πενθεσίλεια», στις 15 Νοεμβρίου 2017, η δράση τους έγινε γνωστή, καθώς προσέλκυσε αρκετές γυναίκες, αλλά και άνδρες ως εθελοντικά μέλη της.
«Η Πενθεσίλεια διαθέτει 700 μέλη, έχει μια πολύ μεγάλη συμμετοχή και σε καθημερινή βάση έχουμε άτομα που θέλουν να έρθουν δίπλα μας και αυτό που μας ρωτάνε, είναι τι θέλετε να κάνουμε, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε» τόνισε η κ. Πρίντζου και συμπλήρωσε πως «είναι μια αυτοχρηματοδοτούμενη οργάνωση με τη στήριξη να προέρχεται μόνο από τα μέλη της και σκοπό φιλανθρωπικό».
Για τη χθεσινή εκδήλωση οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από τον Ιούλιο, όταν ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στις αρχές Ιουλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το